Критериите за MVP на кръга остават непроменени

721

От Националната аматьорска лига по баскетбол сме щастливи да припомним, че за поредна година ще връчваме изключително много награди, сред които и такива за най-полезен състезател на всеки кръг във всяка дивизия.

Критериите остават непроменени за пореден сезон.

Както знаете, един от основните стремежи на НАЛБ е по никакъв начин да не бъдат пренебрегвани усилията на когото и да е за каквото и да е. Неслучайно и в НАЛБ се раздават толкова много и най-различни награди. Още през сезон 2012/2013 започва да се връчва награда за най-полезен състезател на всеки кръг в НАЛБ. Според съвсем конкретно описани формули още преди началото на всеки сезон.

За нас е важно формулите, по които ще се изчисляват призьорите, да бъдат пределно ясни – описани и публични – още преди старта на сезона.

От НАЛБ държим всичко да бъде ясно, коректно и да лежи на изцяло принципна основа.

Информация относно определянето на най-полезния състезател на всеки кръг:

  1. Ще има най-полезен състезател на всеки кръг във всяка дивизия от първенството на НАЛБ.
  2. Най-полезният състезател на кръга ще се определя по формулата, която ползваме от много години – отборът на състезателя трябва да е спечелил своя мач, като от коефициента на състезателя се изважда разликата, с която отборът му побеждава. Така състезателят получава точки за надпреварата.
  3. Наградите за най-полезен състезател на всеки кръг ще могат да се печелят само по веднъж. За тези, които са номер 1 в повече от един кръг, остава честта, че името им ще остане в историята, като за конкретния кръг, заедно със състезателя, който е получил наградата (+ всички други преди състезателя, получил наградата, ако има такива), ще бъдат вписани като най-полезни за съответния кръг.
  4. В случай, че има равенство на върха, водеща е по-малката разлика при победата на отбора на един от тях. Ако и тя е равна, тогава отбелязаните точки от състезателя играят определяща роля. В този случай и състезателят, който е имал равни точки за класацията с притежателя на материалната награда, остава в историята като най-полезен състезател на кръга (заедно и с притежателя на материалната награда, разбира се, както и с всички по-напред в класацията, но вече получавали материалната награда – ако има такива).
  5. Ако всичко дотук е напълно равно се връчват повече от една награди за съответния кръг.
  • Наградата за най-полезен състезател на кръга се връчва за всеки кръг в редовния сезон.

Пожелаваме успех на всички участници! Разбира се, в края на редовния сезон отново ще има и куп други награди. Не пропускайте да следите и индивидуалните профили на състезателите, където ще откривате актуална информация с постиженията на всекиго.

Не пропускайте да разгледате и секцията История в сайта на НАЛБ, като не пропускайте да следите и Залата на славата на НАЛБ.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ