Мартин Механджиев: Няма невъзможни неща

979

НАЛБНа 25.09.2014 година в сайта на нашите сътрудници Bball.bg излезе информация относно предстоящата сериозна съвместна дейност с НАЛБ. ТУК можете да намерите статията, но ние Ви я предоставяме и в нашия сайт:

Скъпи читатели на bball.bg, фенове на баскетбола,

както сте забелязали, от края на август bball.bg достига при вас с нова визия, нови възможности, нови послания и нови приятели. Имаме удоволствието да споделим пред вас, че оттук нататък ние тръгваме ръка за ръка с Националната аматьорска лига по баскетбол – НАЛБ.

В момента там тече трескава подготовка, защото новият сезон вече тропа на вратата – четвърти поред за организацията! НАЛБ е сред малкото положителни неща, които се случват в родния баскетбол. Досега НАЛБ винаги е бил символ на позитивното и креативното. НАЛБ означава феърплей и подадена навреме ръка за подкрепа.

Наред с насладата, която носи, баскетболът трябва да обединява, сплотява и събира хората, които не могат без игрището с коша. Така функционира НАЛБ. В този ритъм тупти и сърцето на bball.bg. Напред ще бъдем заедно. Ще ставаме по-силни, смели и добри. Заради всички вас!

P.S. Какво обещаваме ние? Всичко интригуващо преди и по време на новия сезон. Резултати, статистика, индивидуални отличия, новини, интервюта и анализи. Богата фото и видеогалерия, куп свежи рубрики и запознанства отблизо с лицата на НАЛБ. Бъдете с нас! Подаваме ви ръка! Ние, bball.bg и НАЛБ – мястото за глътка въздух, което ражда усмивки и сгрява сърца.

Мартин МеханджиевВъв връзка със съвместната ни дейност, а и не само, ден по-късно от Bball.bg потърсиха Мартин Механджиев за интервю, което можете да прочетете ТУК. На Вашето внимание представяме и целия материал:

Мартин Механджиев: Хората, които не гледат сериозно на каузата НАЛБ, ме мотивират

От любов към играта. Това е мотото на Националната аматьорска лига по баскетбол, която тази есен стартира за четвърти пореден сезон. Зад проекта стои Мартин Механджиев. Той е на 22 години, четвъртокурсник в УНСС и с над 10-годишен стаж в играта между двата коша. Администратор и технически секретар на БК Септември (София). Едва 17-годишен, Механджиев изкарва курс за съдия. Това не е изненада като се има в предвид, че е син на един от най-добрите международни рефери Марин Механджиев. Мартин е закърмен с въздуха в баскетболната зала. Попада там от бебе и…забравя да излезе до днес. Защо ли? Ами, от любов. Към играта…

– НАЛБ е на прага на четвъртия си пореден сезон. Кой бе най-ценният урок, който ти дадоха изминалите три години?
– Много са ценните уроци, които получих през изминалите три години. Най-ценният обаче е много ползотворен и аз вярвам в истинността му – няма невъзможни неща. С много труд, усилия, желание, отдаденост и лишения всичко може да се постигне, при това въпреки всякакви недоброжелатели.

– Рекордните 35 отбора потвърдиха участие за 2014/2015. Това е сигнал, че НАЛБ набира все по-голяма популярност у нас. С каква амбиция влизаш в новия сезон?
– Амбицията ми е участниците в НАЛБ да се забавляват покрай любимата игра. Надявам се всеки двубой и всяко мероприятие на НАЛБ да бъдат празник на баскетбола. Много ми се иска дейността ни да запали колкото се може повече хора.

– Първенство, турнир за Купата на НАЛБ, 3 на 3 турнир. Какво стои пред НАЛБ в близките месеци, освен подготовката на шампионата?
– Имаме страшно много идеи. Предпочитам обаче да говоря за действията ни, а не за чудесните цели, които сме си поставили. При всички случаи, освен много по-силното първенство, пред НАЛБ предстои „Н“-то („Национална“ – б.а.) да придобие смисъл. Знам, че процесът ще е бавен и изморителен, но се надявам, че нещата ще се получат.

– На 18 години да се захванеш с проект като НАЛБ изисква доста кураж, че и доза лудост. Срещаш ли подкрепа от близките? Мотивират ли те онези, които не гледат сериозно на твоята кауза? Със сигурност има и такива…
– Разбира се, че близките и приятелите ми ме подкрепят. Факт е, че понякога ми се сърдят, че нямам почти никакво свободно време заради отдадеността си на баскетбола и НАЛБ, но мисля, че ме разбират. Относно хората, които не гледат сериозно на каузата НАЛБ, те ме мотивират. Ако трябва да съм честен, тези хора вече са значително по-малко в сравнение с 2-3 години назад. Тогава мнозина ме въприемаха като наивник и мечтател.

– Ако сега трябва да се обърнеш към всички млади хора, които обичат играта и да ги спечелиш за обществото НАЛБ с три думи, кои ще избереш?
– НАЛБ е общност на хората, които обичат баскетбола, които не са обременени и които имат чисти идеи. Всичко това се обхваща от мотото ни „От любов към играта!“, а ако трябва да бъдем пунктуални и да стигнем до 3 думи, то нека бъдат: Любов към баскетбола.