НАЛБ в подкрепа на болния от амиотрофична латерална склероза Емил Йорданов

1233

От Националната аматьорска лига по баскетбол бихме искали да изразим своята подкрепа и затова обявяваме, че по време на всички срещи, които организираме на 18 и 19 Май 2019 година (Програма), на входа на зала Овергаз Арена ще бъде поставена кутия за дарения за страдащия от амиотрофична латерална склероза Емил Йорданов.

На 18 и 19 Май 2019 година ще се проведат общо 12 мача от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. Още преди първия мач в Събота кутията за дарения ще бъде на разположение на всички, които могат и искат да помогнат на Емил Йорданов. След последния двубой в Неделя ще бъде предадена на близки на Емил Йорданов.

Емил Йорданов е млад човек, активен спортист, баща на 2 малки деца.

Както неведнъж сме заявявали, напълно отворени сме към всякакъв вид благотворителни дейности и сме твърдо убедени, че си струва да дадем всичко от себе си, за да помогнем на един млад човек.

Ето какво споделят неговите приятели:

„Емил Йорданов страда от амиотрофична латерална склероза, която му е диагностицирана в Александровска болница и после потвърдена от клиника в Истанбул. Той е баща на две деца – момче на пет и момиченце, което все още няма навършена 1 година. В подкрепа на Емо до момента са организирани редица прояви с цел набиране на средства за овладяване на симптомите на болестта – концерти, базари и други. До момента са събрани около 60 хиляди лева. Сумата за лечение обаче е многократно по-голяма. Затова и се обръщаме към НАЛБ за съдействие.

Скоро се очаква Емил Йорданов да замине за първи етап на лечение със стволови клетки. Необходими са няколко такива процедури за подобряване на общото му състояние. След това ще се търси и участие в някое от експерименталните изследвания на тази тежка болест. За съжаление, открито лекарство за лечението на тази коварна болест няма, но в държави като САЩ, Русия и Индия се провеждат подобни специализирани изследвания.

Емил Йорданов е познат на всички в българския тенис на маса като активен състезател и деятел. Той е известен и като един истински спортсмен. Срещу него винаги е удоволствие да се играе, тъй като знаеш, че ще участваш в добър и честен мач, срещу противник, който ще даде най-доброто от себе си и накрая ще те поздрави искрено, независимо от резултата. Освен това, той е познат и като деятел, направил много за спорта. Емил е създал клуб в Полски Тръмбеш от нищото, в който в момента редовно тренират деца и всеки месец приема близо 50 състезатели от цялата страна за участие в Открит турнир. Точно затова и само за месец в негова подкрепа бяха организирани 37 турнира по тенис на маса в цялата страна. Българските национални състезатели също се включиха в инициативата, като дариха на търг свои вещи.“

От НАЛБ помолихме и за дарителски сметки, за да могат всички, които няма да имат възможност да присъстват на двубоите ни през уикенда, но желаят да помогнат – да го направят максимално лесно.

Дарителска сметка:
Емил Георгиев Йорданов
Банка: УниКредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG61UNCR70001523546253

Дарителска сметка:
Emil Georgiev Yordanov
Банка: Райфайзенбанк
BIC: RZBBBGSF
IBAN: RZBBBGSFBG02RZBB91554064805600

Paypal: emil.yordanov82@abv.bg

От НАЛБ се надяваме, че Емил Йорданов ще се възстанови напълно и животът му ще бъде наистина пълноценен.

Оставаме на разположение, ако можем да бъдем полезни с нещо както за този случай, така и за всяка друга благотворителна инициатива.

Благодарим на Георги Гърбиджанов, че се свърза с нас!

От любов към играта!

НАЛБ

Редакция (20.05.2019 година, 11:00 часа): Както обявихме, по време на всички двубои, които от НАЛБ организирахме на 18 и 19 Май 2019 година, на входа на залата беше поставена кутия за дарения в подкрепа на Емил Йорданов.

Съвсем скоро кутията заедно с всички събрани средства ще бъде предадена на близките на Емил.

Благодарим на абсолютно всички, които се включиха в благотворителната кауза!

Който не е успял да присъства на двубоите ни през уикенда, но иска да помогне, може да го направи чрез дарителските сметки, които могат да бъдат открити по-горе.

Оставаме на разположение, ако можем да бъдем полезни с нещо както за този случай, така и за всяка друга благотворителна инициатива.

От любов към играта!

НАЛБ

Редакция (22.05.2019 година, 18:45 часа): Днес, 22.05.2019 година, от НАЛБ предадохме кутията за дарения заедно с всички събрани средства на близките на Емил Йорданов.

От НАЛБ се надяваме, че Емил Йорданов ще се възстанови напълно и животът му ще бъде наистина пълноценен.

От любов към играта!

НАЛБ

Редакция (24.05.2019 година, 17:30 часа): От НАЛБ получихме благодарствено писмо от името на всички, стоящи зад каузата „Да помогнем на Емо“, като използваме възможността да благодарим за уважението и признателността!

Отново повтаряме и че винаги сме напълно готови да бъдем полезни, когато каузата си заслужава.

От любов към играта!

НАЛБ