НАЛБ в подкрепа на младежите с аутизъм

1225

Аутизъм2 Април е Световният ден за информираност по темата „аутизъм“.

Ето основна информация по въпроса, взета от Wikipedia (http://bg.wikipedia.org/wiki/Аутизъм):

Аутизмът представлява усамотяване, самоизолиране. Аутизмът е разстройство на социалното развитие, което засяга развитието на мозъка, а оттам и поведението на човек. Аутистите изглеждат като хора, които живеят в свой свят. Това е генерализирано разстройство на развитието от така наречения аутистичен спектър, наблюдавано за пръв път от американския психиатър Лио Канър.

Трите основни симптома са: нарушение в социалните взаимоотношения; нарушения на речта и езика; стереотипен, повтарящ се репертоар на действия и интереси.

АутизъмДнес се облечете в синьо и покажете, че сте съпричастни с благородната инициатива.

Ние от Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме, че имаме възможността сред нас да бъде и едно прекрасно 17-годишно момче от аутистичния спектър. Всичко стартира в средата на месец Март 2015 година, когато към темата ни насочи Зам.-министърът на Младежта и спорта Калин Каменов, който е посланик на децата с аутизъм. Организацията се разви добре и още на 22 Март изключително интелигентното момче Михаил Игнатов стана част от екипа ни.

Мартин Механджиев и Михаил ИгнатовТой се интересува от спорт и в частност от баскетбол. В момента чете баскетболните правила, учи се да води протокол, да прави статистика и да снима срещи. Мечтата му е да бъде спортен журналист. И определено го бива. ТУК можете да изгледате целия мач между отборите на Кучетата от Младост и Блейдс, като част от коментаторския екип е именно Мишо.

За нас е невероятно удоволствие да виждаме пламъка в очите на Мишо. Благодарим на всички, които допринесоха това невероятно момче да стане пълноправен член на екипа на НАЛБ! Радваме се, че можем да бъдем полезни и по такъв начин.

Аутизъм

P.S. Мишо, в Събота те очакваме в зала Овергаз Арена, където имаме работа за теб. Трябва да бъдат коментирани 2 мача, които се очаква да бъдат много интересни. А с по-добър коментатор не разполагаме.