НАЛБ гостува в Сърбия на 9 Август

955

КК Данило Божкович Гърделица ЛесковацНа 09.08.2015 година за първи път НАЛБ излиза извън пределите на България.

В Гърделица (СърбияКК Данило Божкович Гърделица Лесковац се изправя срещу Политехника.

След като на 15.02.2015 година от Националната аматьорска лига по баскетбол проведохме първото си международно мероприятие, сега дойде моментът и в който за първи ще имаме събитие зад граница.

Отборът на КК Данило Божкович Гърделица Лесковац, който преди близо половин година гостува в София и се изправи срещу Олд Таймърс, сега ще премери сили с друг тим, представил се много успешно през сезон 2014/2015 в НАЛБПолитехника.

ТУК можете да гледате отново приятелския мач между Олд Таймърс и КК Данило Божкович Гърделица Лесковац. А ТУК можете да намерите много снимки от събитието.

Освен че Националната аматьорска лига по баскетбол за първи път организира мероприятие извън пределите на България, интересен факт е и че с този мач ще се отвори нова страница в историята на баскетболна Гърделица. Това ще е първото домакинство на международен мач в историята на града.

Марин Механджиев и Вуя ВукадиновичТреньорът на КК Данило Божкович Гърделица Лесковац Вуя Вукадинович изрази задоволството си от новата съвместна инициатива:

„Горди сме да обявим първата международна приятелска среща в историята на Гърделица. Бяхме в София през пролетта за мач срещу отбора на Олд Таймърс от НАЛБ и за нас е чест, че сега ще ни гостува друг отбор от НАЛБ – Политехника. Надяваме се, че феновете на баскетбола в Гърделица ще се забавляват и сме подготвили няколко дейности освен мача – представление на местната танцова трупа, мач на подрастващи срещу отбора на Актавис от Лесковац, както и някои изненади. Имаме прекрасно сътрудничество с НАЛБ и този мач е още един пример за това.“

Сърдечни благодарности на КК Данило Божкович Гърделица Лесковац за поканата! Благодарности както на КК Данило Божкович Гърделица Лесковац, така и на Политехника за съдействието при организацията на демонстративния мач! Надяваме се, че в Неделя в Гърделица ще се получи истински баскетболен празник, който пък ще е само началото от стъпките на НАЛБ зад граница.