НАЛБ организира и турнир за купата

618

НАЛБПрез месеците Юни и Юли ще се проведе традиционният турнир за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол.

В борбата за купата на НАЛБ могат да се включат както отбори, които са участвали в НАЛБ до момента, така и нови за лигата тимове. В надпреварата могат да участват и състезатели, които никога досега не са играли в НАЛБ. Турнирът за купата на НАЛБ е съвсем отделен турнир и няма общо с първенството на НАЛБ, което се играе в момента.

Схемата, по която ще се играе, ще бъде уточнена в зависимост от броя на записалите се отбори. Очаква се голям интерес към турнира, а имайки предвид, че продължителността му не трябва да надвишава един месец, е доста вероятно да се играе на директни елиминации.

Таксата на отбор на мач продължава да е 100 лева, въпреки че условията, в които се провеждат срещите, нямат нищо общо с това, което бяха. Смятаме, че е добре за турнира за купата условията от тази гледна точка да са същите, каквито са били и в първенството. От следващия сезон обаче по всяка вероятност ще е необходимо да има увеличение. Турнирът за купата на НАЛБ отново ще бъде обслужван почти безплатно, именно за да не бъдат натоварвани допълнително отборите.

В турнира за купата на НАЛБ отново ще има статистики и снимки от всеки мач, като абсолютно всички условия, създадени в шампионата, ще бъдат актуални и за турнира за купата.

Овергаз АренаВсички срещи ще се провеждат в зала Овергаз Арена, като датите, които се планират за турнира, са: 21, 22.06., 05,06,12,13.07.2014 година (три уикенда).

ТУК можете да прочетете Наредбата на турнира.

Как да се запишете за участие? ТУК можете да намерите заявката, която трябва да попълните и изпратите на имейл us_nalb@abv.bg.

Такси за картотека няма! Трябва обаче да попълните списък за картотека, като в него можете да впишете до 16 състезатели в отбора си. Друг, извън тези 16 състезатели, няма да може да взима участие в срещите на отбора ви в турнира за купата. ТУК можете да намерите този списък.

Последният документ, който прилагаме, е тимов листТУК. Такъв тимов лист със състезателите, които ще могат да вземат участие в дадената среща, трябва да представяте преди всеки свой мач.

Най-долу в сайта ни можете да видите документите на НАЛБ за първенството.

НАЛБПоради огромния брой желаещи да участват, в страницата на НАЛБ във Фейсбук ще бъде дадена възможност на всеки състезател, който иска да играе, но няма отбор, да напише коментар под публикация. След това от ръководството на НАЛБ ще направим всичко възможно да намерим отбор, в който да играе даденият състезател. ТУК можете да видите самата публикация. Много хора в НАЛБ са си намерили отбори по този начин. Все пак, основната идея е да се забавляваме покрай любимата си игра.

Между другото, последният албум със снимки в страницата на НАЛБ във Фейсбук (за първите четвъртфинални двубои) има над 200 харесвания. 🙂

Доста вероятно е много скоро да ви изненадаме с най-различни новости. Очаквайте и статии, отразяващи случващото се в първенството. За повече информация и много интересни снимки пък можете да разгледате страницата на НАЛБ във Фейсбук – https://www.facebook.com/NALB.BG

Ако имате някакви въпроси, посетете секцията Контакти в сайта ни и се свържете с нас.

Малко преди края на записването за турнира за купата на НАЛБ ще обявим и колко са записалите се отбори, както и каква схема се планира. 🙂