За поредна година НАЛБ организира турнир за купата

515

НАЛБПрез месеците Юни и Юли ще се проведе традиционният турнир за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015.

В борбата за купата на НАЛБ могат да се включат както отбори, които са участвали в НАЛБ до момента, така и нови за лигата тимове. В надпреварата могат да участват и състезатели, които никога досега не са играли в НАЛБ. Турнирът за купата на НАЛБ е съвсем отделен турнир и няма общо с първенството на НАЛБ, което се играе в момента.

Турнирът за купата на НАЛБ ще стартира на 6 Юни 2015 година. Първенството завършва на 20 или 21 Юни (в зависимост от това дали ще се играят 2 или 3 финални мача). След 17 Май обаче в първенството продължават да играят единствено отборите в топ 4. Те биха се включили в турнира за купата на по-късен етап в зависимост от конкретната схема за самия турнир.

Схемата, по която ще се играе турнирът, ще бъде уточнена в зависимост от броя на записалите се отбори. Имайки предвид очаквания сериозен интерес, доста вероятно е да се играе на директни елиминации. Преди финалния мач на турнира пък ще има и конкурси, каквито се провеждат по време на Мача на звездите – за стрелба от линията за наказателни удари, за стрелба от зоната за три точки и по забивки.

НАЛБАбсолютно всички условия, създадени и развити по време на първенството, ще бъдат актуални и за турнира за купата. Всички срещи от турнира ще се провеждат в зала Овергаз Арена.

ТУК можете да прочетете Наредбата за турнира. Всичко в нея е описано изключително подробно.

Как да се запишете за участие? ТУК можете да намерите заявката, която трябва да попълните и изпратите на имейл us_nalb@abv.bg.

Такси за картотека няма. Трябва единствено да попълните списъка за картотека с имената и подробните данни на състезателите, които са част от вашия отбор, след което всеки един от тях да се подпише. ТУК можете да намерите бланката. В отбор могат да бъдат картотекирани между 8 и 18 състезатели.

Декларация за участие и медицинско удостоверение ще е необходимо да представят единствено състезателите, които не са участвали в първенството на НАЛБ за сезон 2014/2015. Декларациите и медицинските на състезателите, които участват и в първенството, са валидни и за турнира за купата. ТУК можете да намерите декларацията за участие, ТУК можете да намерите декларацията за участие за непълнолетни състезатели (тя трябва да бъде попълнена и подписана от родителите им).

ТУК пък можете да откриете тимовия лист, който трябва да бъде попълван и представян преди всяка среща.

Всички актуални документи могат да бъдат намерени и в долното меню в сайта на НАЛБ.

НАЛБПоради големия интерес от страна и на много състезатели, които до момента не са участвали в НАЛБ и нямат отбори, ще дадем възможност отново да бъдат създадени чисто нови отбори. Това ще стане чрез публикация в страницата на НАЛБ във Фейсбук. Вече страшно много състезатели са си намерили отбори в НАЛБ именно по този начин.

Имаме готовност и да помогнем на нови отбори и участници с екипировката, като вече дори в секцията ни с артикули можете да намерите 2 варианта за екипировка на отбор. Секцията с артикули можете да намерите в долното меню в сайта на НАЛБ.

Записването за участие в турнира за купата е до 22:00 часа на 22 Май 2015 година, т.е. имате точно месец. През последната седмица на месец Май пък ще се проведе техническата конференция за турнира.

Ако имате някакви въпроси, посетете секцията Контакти в сайта ни и се свържете с нас.

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук: https://www.facebook.com/NALB.BG