НАЛБ, Airball, Българското баскетболно общество и Basketball Academy заедно + информация за награди

670

ЗАЕДНООт Националната аматьорска лига по баскетбол сме изключително щастливи да обявим съвместната си дейност с някои от най-положителните баскетболни инициативи през последните години в България.

Airball.bg (Фейсбук) е сайт за новини от NBA. Всъщност той е единственият специализиран сайт в България за популяризиране на любимата ни игра отвъд океана. Мисия – да представи играта по начин, който печели милиони почитатели по света. Дългогодишен партньор на НАЛБ, който ни подаде ръка още преди сезон 2012/2013. Съвместната ни дейност винаги е била изключително успешна и ползотворна, като се радваме, че тя продължава и се надяваме, че тепърва ще става все по-сериозна.

Българското баскетболно общество (Фейсбук) е организация, която цели популяризирането и развитието на баскетбола в България. Мисия – да популяризира баскетбола в страната и да доведе до обединение сред хората, които наистина обичат този спорт. Партньор на НАЛБ от 2013 година, като от Българското баскетболно общество са оказвали и съдействие при организирането на спортни събития. Съвместната ни дейност, макар и за по-кратък период, е също много успешна и се надяваме да става все по-успешна.

Basketball Academy (Фейсбук) е сайт, който също цели да подпомогне развитието на баскетбола в страната. Мисия – да мотивира младите хора да тренират и да повярват във възможностите си. Партньор на НАЛБ от самото си създаване, който ни показа, че иска да вървим заедно, тъй като и двете каузи си заслужават. Със сигурност най-доброто от съвместната дейност и тук тепърва предстои.

И имайки предвид фактите: че през цялото си съществуване НАЛБ се стреми да ползва огромния и безценен опит за това как се организира едно първенство от най-добрите – тези отвъд океана; че от самото си създаване НАЛБ се стреми да популяризира и развива баскетбола в страната, а и да допринася за обединението на баскетболното ни общество; че от самото си създаване НАЛБ се стреми да стимулира активността както на младите, така и на не толкова младите хора… Изключително сме щастливи, че доказани и функциониращи организации имат конкретни цели и задачи, които до много голяма степен се припокриват и с тези на НАЛБ.

Това обединение на НАЛБ, Airball, ББО и Basketball Academy ще се изразява и в осигуряването на абсолютно всички награди за най-полезен състезател на кръга както в София, така и в центъра на НАЛБ в Габрово за сезон 2015/2016. Едно от многото неща, отличаващи НАЛБ от баскетболната ни действителност през последните години. Четирите организации заедно се заемаме и с осигуряването на награди за най-полезните състезатели на всеки месец – това е в сила за целия редовен сезон отново както в София, така и в Габрово.

Информация относно определянето на най-полезния състезател на всеки кръг:

  1. В София ще има най-полезен състезател на всеки кръг във всяка от двете дивизии. За да си припомните формата, можете да прочетете тази статия – ТУК.
  2. Най-полезният състезател на кръга ще се определя по формулата, която ползваме през последните години – отборът на състезателя трябва да е спечелил своя мач, като от коефициента на състезателя се изважда разликата, с която отборът му бие. Така състезателят получава точки за надпреварата.
  3. Наградите за най-полезен състезател на всеки кръг ще могат да се печелят само по веднъж. За тези, които са номер 1 в повече от един кръг, остава честта, че името им ще остане в историята, като за конкретния кръг, заедно със състезателя, който е получил наградата (+ всички други преди състезателя, получил наградата, ако има такива), те ще бъдат вписани като най-полезни за съответния кръг.

Информация относно определянето на най-полезния състезател на месеца:

  1. Отново ще има подобна награда за всяка от дивизиите в София.
  2. Тук се изчислява среден коефициент на състезателя от всички мачове, в които е взел участие през съответния месец.
  3. Състезателят трябва да е взел участие в поне 75% от мачовете на тима си през месеца.
  4. Състезателят трябва да има поне 3 мача през съответния месец – месеците с по-малко от 3 мача на отбор се обединяват.
  5. И тук важи правилото, че материалната награда трябва да достигне до максимално много хора.

Отново използваме възможността да благодарим на новите си стари партньори от Airball, Българското баскетболно общество и Basketball Academy! Вярваме, че ЗАЕДНО ще можем да допринасяме все повече както за конкретните индивидуални цели на всяка организация, така и за голямата – да просъществува баскетболът и в България. Надяваме се и че ще дадем добър пример, че когато сме ЗАЕДНО, сме по-силни.