Организира се турнир за купата на НАЛБ

652

НАЛБ - ЕмблемаЗапочва записването за турнира за купата на НАЛБ

Националната аматьорска лига по баскетбол е в своя втори сезон, а интересът към състезанията става все по-голям. Наскоро завърши първенството за сезон 2012/2013, като отборът на Хелга успя да спечели златните медали. Най-вероятно Хелга ще се впусне и в защита на купата, която спечели през сезон 2011/2012. Имайки предвид сериозния интерес от страна на отбори извън лигата, проявен след началото на първенството, турнирът за купата тази година обещава да бъде много вълнуващ. В турнира за купата на НАЛБ могат да се включат и напълно нови за лигата отбори.

Турнирът за купата на НАЛБ е максимално опростен. При него няма да има нужда от такса за картотека на състезателите. Условията ще са състезателите да отговарят на изискванията за участие в лигата – да не се състезават професионално и да са навършили 18 години (за някакви изключения се прави дебат с всички отбори – ако някой има някакви питания, трябва да ги представи преди края на записването).

Записването за турнира за купата е до 10.06.2013 година. Форматът на турнира ще се обсъди с всички участници. Възможно е да се направят директни елиминации, но това означава, че някои отбори ще изиграят само един мач в турнира и затова желанието на ръководството на НАЛБ е първо да се разбере броят на участниците, както и техните желания, след което да се обсъдят възможностите и да се вземе решение.

Идеята на турнира е да запази максимално и концепцията си за изиграване на срещите – в почивни, а не в делнични дни. Първите мачове от турнира могат да се изиграят на 15.06. и 16.06.(Събота и Неделя) и да се продължи в следващия уикенд. Не е изключено да има мачове и в делнични дни, но практиката ни показва, че това не е никак удобно за участниците, имайки предвид други техни ангажименти.

ТУК можете да намерите заявката за участие в турнира, която трябва да попълните и изпратите на имейл us_nalb@abv.bg.

ТУК пък можете да разгледате Наредбата за турнира за Купата на НАЛБ.

Ръководството на НАЛБ ще направи всичко възможно и да намери отбори за всички състезатели, които нямат собствени такива.

ТУК можете да намерите всички статии за НАЛБ от сезон 2012/2013, а в страницата на НАЛБ можете да откриете абсолютно всичко, което е излизало за лигата.

С турнира за купата продължава и тенденцията в НАЛБ за максимално професионални условия, които да бъдат предоставяни на всички участници. Не е случаен фактът, че в страницата на НАЛБ можете да намерите снимки от всеки един мач в лигата за двете години съществуване. Статиите за всеки мач също допринасят за още по-голямо удоволствие на участниците, също както и многобройните наградиАтмосферата по време на мачовете, включвайки и музика също не е за подценяване. Професионалното отношение от страна на съдии, секретари, медицински лица са само част от концепцията за организиране на спортни събития на ръководството на НАЛБ. Идеята е всички да се забавляват покрай любимата ни игра, но забавлението за участниците да не се изразява просто в игра по време на мачовете. Ръководството на НАЛБ иска всички участници да се чувстват част от лигата. Именно затова не е случаен и фактът, че всяко решение на ръководството на НАЛБ се обсъжда и с участниците, а и винаги се взимат под внимание предложения от страна на отборите.

Идеите за бъдещото развитие на лигата са изключително сериозни, но от ръководството на НАЛБ искат да останат верни на стила си да говорят за нещата, които са направили, а не за тези, които искат да направят.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG.