Паляците и Блейдс с победи в турнира за купата на НАЛБ

714

НАЛБ - ЕмблемаПаляците и Блейдс записаха победи в третия кръг от турнира за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол

Феноменален двубой беляза края на сезона в НАЛБ!

На 23.06.2013 година (Неделя) се изигра третият и последен кръг от турнира за купата на НАЛБ. В първата среща отборът на Паляците надделя над София Булс, а след това Блейдс се наложи с продължение над Хелга в изключително интересен двубой.

В крайна сметка с купата триумфира отборът на Хелга, след като се получи тройна въртележка между ХелгаПаляците и Блейдс. На четвърто място остана отборът на София Булс, но за крайното класиране ще има по-подробна информация в следваща статия.

София Булс – Паляците 59:84 (21:18; 4:30; 11:21; 23:15)

София Булс - ПаляцитеСимволичните домакини от София Булс започнаха силно срещата и бяха решени да запишат победа в турнира за купата. Двубоят беше равностоен през първата част, а “Паляците” губеха с 3 точки след нея. Втората четвърт предреши изхода от двубоя, като тогава София Булс вкара едва 4 точки срещу цели 30 на Паляците. Разликата преди последните 10 минути се вдигна до 33 точки. Липсата на резервни състезатели у Паляците все пак даде възможност на София Булс да намали разликата до 25 точки в края на мача (59:84).

Много силен мач изигра Боян Гагов от Паляците, който вкара 30 точки. 25 реализира Радослав Конов. 15 добави Христо Владимиров, а с 10 остана Георги ИстатковМартин Милиев пък се отчете с 4. За София Булс над всички беше Георги Георгиев с 20 точки. По 13 вкараха Ярослав Тотев и Пьотр Коляев. 11 пък реализира Иван Стайков.

Блейдс – Хелга 102:101 (21:29; 26:21; 14:21; 30:20; 11:10)

Блейдс - ХелгаПоследният мач за сезона в Националната аматьорска лига по баскетбол се оказа и един от най-интересните, като той противопостави два класни и равностойни отбора. Отборът на Блейдс трябваше да гони победа с 11 точки разлика, за да спечели купата (заради загубата с 10 точки от Паляците). Хелга можеше да си позволи и минимална загуба, но отборът беше твърдо решен да приключи сезона с победа и дубъл (след като спечели и първенството в НАЛБ). Хелга започна по-добре двубоя и натрупа аванс от 8 точки след първите 10 минути. До полувремето разликата беше стопена на 3 точки, а резултатът беше 50:47 в полза на Хелга. Мачът беше много динамичен и равностоен. Хелга отново имаше леко предимство в третата част и успя да дръпне на Блейдс с цели 10 точки преди последните 10 минути. Тогава обаче състезателите на Блейдс бяха решени да приключат сезона подобаващо и не се предадоха. Резултатът беше равен 6 секунди преди края на редовното време, а отборът на Хелга имаше атака. Добрата защита на Блейдс прати мача в продължение, в което водачеството се сменяше постоянно. В крайна сметка, кош в края на мача за Блейдс остави 4 секунди за атака на Хелга, като отборът отново не успя да отбележи (както и в редовното време), а това означаваше победа за Блейдс с 1 точка разлика над много класния и опитен отбор на Хелга (102:101).

Теодор Атанасов изигра най-силния си мач за сезона, като вкара 30 точки (5 тройки), а се отчете и с много откраднати топки. Мартин Механджиев отбеляза много важни кошове и демонстрира добър поглед върху играта, за да приключи с 27 точки. Георги Георгиев също беше на много високо ниво и с решителни изяви в края на мача, като той вкара 23, а Христофор Пешлеевски отбеляза 18. С 4 остана Венислав Наумов. Интересен факт е, че отборът на Блейдс и за този мач (както и срещу Паляците) се състоеше от едва петима състезатели. За Хелга над всички беше Антон Миленков, който реализира 41 точки, демонстрирайки и изключително висок процент при стрелбата. 19 (4 тройки) вкара Стефан Стоянов, а 12 отбеляза Стефан АнгеловПетър Иванов и Георги Брестнички пък се отчетоха с по 10.

В следваща статия ще има повече информация относно крайното класиране и призьорите в индивидуалните категории.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG.