Сезон 2018/2019: отбори и дивизии

1174

В първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 ще има цели 4 дивизии. Бройката на отборите, които ще участват в НАЛБ в стартиращата съвсем скоро нова кампания, е 49.

По този начин е поставен и поредният рекорд – 49 отбора, участващи в първенството на НАЛБ, мачовете от което се провеждат в София. Поредното доказателство, че си струва! Благодарим!

С тимовете извън първите 2 дивизии беше проведена дискусия относно възможността за създаване на нова дивизия – четвърта. Повечето от отборите, които биха попаднали в трета и четвърта дивизия, се обединиха около тезата, че трябва да има разделение между въпросните 25 тима, което означава и че за първа година ще има четвърта дивизия.

Очаква ни осмият пореден сезон на НАЛБ. В първите 4 сезона няма разделение на дивизии. За втора дивизия това ще бъде четвърти пореден сезон, за трета – трети, а за четвърта – първи.

Радваме се, че след края на сезон 2017/2018 успяхме да намерим отбори и на повече от 50 състезатели. Това се случи благодарение на драфта на НАЛБ. Имаме пълна готовност да съдействаме и на всички, които все още нямат отбори – просто се свържете с нас.

ТУК може да си припомните материала относно всички 41 отбора, които бяха заявили участие през сезон 2018/2019 още преди края на сезон 2017/2018.

Сега ви представяме участниците във всяка от четирите дивизии в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. В първа, втора и трета дивизия ще участват по 12 отбора, а в четвърта – 13.

Ето ги и имената на отборите, както и разделението по дивизии:

Първа дивизия

Олд Таймърс
Ботев 2012
Сейнтс
Ахил (наследник на Олд Старс 22)
Норт Уест-Онлайн Машини
Ероус
В.И.С. (наследник на Торнадо)
Кучетата от Младост
ФитСпо Баскет
Гуми-Нет
София Лайънс
София Хоукс

Втора дивизия

ТН Машини
Кабайерос (наследник на Рапидо Куриери)
Паляците
Атлетик 95 Куклен
София Ентъртейнмънт
Монстарс-ГоуТуАдминс
Джобтайгър Дюдс
Компир
Виваком
Дървоядите
Балкан Ботевград
Фаворит-Кърджали

Трета дивизия

Кучетата от Младост Б
Кралете
Ремонт Експерт
Мечките
Стрийт Бенгърс
Джедай Мастърс
Фантомс
Ботев 2012 Б
Скравена
Бойз Фром Да Хууд
Любимец
София Уориърс

Четвърта дивизия

Пистолет
Ръш Баскетбол
Скай Уокърс
Булатса
Септември
Ботев 2012 В
Форест Бойс Ботевград
Енигма Фойерверк
Алфа
Трипъл-дабъл
Рент Енд Гоу
Кобилдър Викингс
Ликуифайд

На 17.09.2018 година е техническата конференция за предстоящото първенство, като тогава ще бъде изтеглен и жребият. Тимовете имат време до 16.09.2018 година да предоставят списъците си за картотека, като след това очаквайте и подробно представяне на всеки отбор, както всеки път.

Благодарим на всички за огромния интерес и доверието! Уверени сме, че след изключително успешния сезон 2017/2018 ни очаква един още по-успешен сезон!

От Националната аматьорска лига по баскетбол пожелаваме успех на всички участници!

Оставяме действията и дейността ни да говорят изцяло за намеренията ни.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ

Редакция (17.09.2018 година, 8:30 часа): Преди старта на сезон 2018/2019 отборът на Норт Уест-Онлайн Машини променя името си на Норт Уест-Глобал Тест, а отборът на Любимец вече се казва АК-47-ърс. Монстарс-ГоуТуАдминс пък връща предишното си име – Монстарс.