Сезон 2019/2020: втори трансфери на полусезона

787

Честита Нова Година, приятели!

От Националната аматьорска лига по баскетбол ви пожелаваме да сте много здрави и щастливи!

Не спирайте да преследвате мечтите си!

Не се примирявайте с несправедливостите, които ни заобикалят! Нека се борим, а не да се надяваме!

Живейте достойно!

Пожелаваме ви много усмихната 2020 година! Ние ще се постараем да бъде изпълнена и с много баскетбол.

А сега се насочваме към меко казано интригуващите движения по отборите. Както знаете, между първия и втория полусезон в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2019/2020 всеки отбор може да прибави до трима състезатели в състава си (стига да не надвишава бройката от 20 картотекирани). Разрешени са и трансферите между отборите, които участват в НАЛБ, стига обаче отборите да са от различни дивизии (т.е. състезател, който досега е бил в отбор в първа дивизия, например, може да премине само в отбор от втора, трета или четвърта дивизия по време на паузата). Всички отбори имат време да картотекират нови състезатели до 19:00 часа на 03.01.2020 година. Вторият полусезон в първенството на НАЛБ за сезон 2019/2020 стартира на 06.01.2020 година. Вижте движенията по отборите до момента:

Сезон 2019/2020: първи трансфери на полусезона – тук ще откриете първите движения по отборите. Сега на вашето внимание представяме и вторите:

Първа дивизия

 1. Виваком – към отбора се присъединява Георги Кръстев (с трансфер от Кучетата от Младост)
 2. Олд Таймърс – към отбора се присъединяват Кирил Райков и Александър Йонов
 3. Балкан Ботевград – към отбора се присъединяват Марио Христов и Любомир Лилов
 4. Карлсберг – към отбора се присъединяват Марио Андреев и Арнолдас Молис
 5. София Лайънс – към отбора се присъединяват Николай Николов и Гален Минев

Втора дивизия

 1. Кабайерос – към отбора се присъединява Теодор Велчев
 2. Монстарс – към отбора се присъединява Стилиян Патарински
 3. Паляците – към отбора се присъединява Иван Иванов
 4. Дървоядите – към отбора се присъединяват Георги Колевски (с трансфер от АК-47-ърс), Георги Симеонов и Цветомир Стефанов

Трета дивизия

 1. Бойз Фром Да Хууд – към отбора се присъединява Иван Методиев
 2. Кучетата от Младост Б – към отбора се присъединяват Любомир Кочев (с трансфер от Скравена), Климент Велков и Радослав Александров

Четвърта дивизия

 1. Пистолет – към отбора се присъединяват Пол Мукам и Християн Беремски (от драфта на НАЛБ)
 2. Алфа – към отбора се присъединява Ангел Динков

Няколко уточнения:

 • Отборите, чиито трансфери са описани в статията, имат пълното право да добавят нови състезатели според правилата (това, че е описан един трансфер на даден отбор, например, не означава, че този отбор няма да се възползва и от останалите си до края на трансферния прозорец).
 • Трябва да отбележим, че при трансфер съответният състезател ще фигурира в отборните профили и на двата отбора, от които е бил част в рамките на първенството. В профила на състезателя пък ще бъде упоменато специално, че е бил трансфериран на полусезона, тъй като в статистиката от сезона ще бъде изписано само името на последния (втория) отбор, от който е бил част.
 • Към и/или след крайния срок за привличане на нови състезатели очаквайте нова статия с всички движения по отборите, които определено не са никак безинтересни.
 • За тези, които искат да играят в НАЛБ, но нямат отбор или за отборите, които търсят състезатели, не забравяйте за секцията Драфт в сайта на НАЛБhttps://nalb.bg/драфт/

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ