Сезон 2019/2020: първи трансфери на полусезона

910

Както знаете, между първия и втория полусезон в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2019/2020 всеки отбор може да прибави до трима състезатели в състава си (стига да не надвишава бройката от 20 картотекирани). Разрешени са и трансферите между отборите, които участват в НАЛБ, стига обаче отборите да са от различни дивизии (т.е. състезател, който досега е бил в отбор в първа дивизия, например, може да премине само в отбор от втора, трета или четвърта дивизия по време на паузата). Всички отбори имат време да картотекират нови състезатели до 19:00 часа на 03.01.2020 година. Вторият полусезон в първенството на НАЛБ за сезон 2019/2020 стартира на 06.01.2020 година. Вижте движенията по отборите до момента:

Първа дивизия

 1. Карлсберг – към отбора се присъединява Андрей Петков (с трансфер от Джобтайгър Дюдс)
 2. Ботев 2012 – към отбора се присъединява Михаил Николов
 3. Виваком – към отбора се присъединяват Велислав Гълъбов и Иван Иванов

Втора дивизия

 1. Миньор 2015 (Перник) – към отбора се присъединяват Михаил Танев и Петър Русев
 2. Джобтайгър Дюдс – към отбора се присъединява Виктор Пощаджиев

Трета дивизия

 1. София Уориърс – към отбора се присъединява Николай Нинов
 2. Мечките – към отбора се присъединяват Иво Славчев и Николай Лъжовски (от драфта на НАЛБ)
 3. Трипъл-дабъл – към отбора се присъединява Свилен Симанов
 4. Стрийт Бенгърс – към отбора се присъединява Николай Георгиев

Четвърта дивизия

 1. Олд Мамбас – към отбора се присъединяват Константин Виденов, Георги Раднев и Александър Бояджиев (като състезател; досега той беше картотекиран само като помощник-треньор)
 2. Мечките 2019 – към отбора се присъединяват Самуил Владимиров (от драфта на НАЛБ), Дани Ватков и Николай Недков
 3. Булатса – към отбора се присъединява Богдан Василев
 4. Септември – към отбора се присъединяват Александър Асенов и Ерик Вълчев

Няколко уточнения:

 • Отборите, чиито трансфери са описани в статията, имат пълното право да добавят нови състезатели според правилата (това, че е описан един трансфер на даден отбор, например, не означава, че този отбор няма да се възползва и от останалите си до края на трансферния прозорец).
 • Трябва да отбележим, че при трансфер съответният състезател ще фигурира в отборните профили и на двата отбора, от които е бил част в рамките на първенството. В профила на състезателя пък ще бъде упоменато специално, че е бил трансфериран на полусезона, тъй като в статистиката от сезона ще бъде изписано само името на последния (втория) отбор, от който е бил част.
 • Към и/или след крайния срок за привличане на нови състезатели очаквайте нова статия с всички движения по отборите, които определено не са никак безинтересни.
 • За тези, които искат да играят в НАЛБ, но нямат отбор или за отборите, които търсят състезатели, не забравяйте за секцията Драфт в сайта на НАЛБhttps://nalb.bg/драфт/

Пожелаваме весели празници на всички! Очаквайте ново включване съвсем скоро.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ

Редакция (29.12.2019 година, 21:30 часа): Във връзка с подаден сигнал и детайлна проверка от страна на НАЛБ, удостоверяваща, че Михаил Танев е записал игрово време в професионалното първенство по баскетбол в Норвегия за сезон 2019/2020, е взето следното решение: Михаил Танев няма как да бъде картотекиран като състезател в НАЛБ за сезон 2019/2020. Решението е взето в съответствие с точка 16 от Правилата за първенството на НАЛБ за сезон 2019/2020. Благодарим за сигнала! Неслучайно всичко, случващо се в НАЛБ е пълно достояние на всички участници. Надяваме се, че Михаил Танев ще се включи като състезател в НАЛБ още през сезон 2020/2021.