Срещата за Суперкупата на НАЛБ е тази Събота

554

В Събота, на 16.09.2017 година, ще се проведе традиционният двубой за Суперкупата на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Двубоят е от 16:00 часа в зала Овергаз Арена и противопоставя отборите на Норт Уест и Ботев 2012.

Врачанско дерби на старта на сезона в НАЛБ.

Съставите на двата отбора за срещата могат да бъдат открити в сайта на НАЛБ, като именно с тези състави тимовете ще се състезават и в първенството на НАЛБ през сезон 2017/2018.

Ботев 2012 спечели турнира за купата на НАЛБ през сезон 2016/2017, с което извоюва правото си да се бори и за Суперкупата на НАЛБ.

Норт Уест пък завърши на трето място в първенството на НАЛБ в София през сезон 2016/2017, а това място даде право на участие на отбора и на турнира „Веселин Господинов“, организиран от Националната аматьорска лига по баскетбол. Отборът на Норт Уест завърши на второ място в турнира, губейки финала от тима на Брикс и приятели. Отборът на Брикс и приятели обаче беше сформиран, за да вземе участие в турнира „Веселин Господинов“ и няма да участва в първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018. Затова и Норт Уест получава правото да играе в двубоя за Суперкупата на НАЛБ.

Това е второ участие на Норт Уест в двубоя за Суперкупата и първо такова за Ботев 2012. Досега Брикс е единственият носител на Суперкупата – 2 пъти.

Припомняме и че именно от Националната аматьорска лига по баскетбол бяхме първите с подобна инициатива в България – мач за Суперкупата.

Преди двубоя за Суперкупата ще се проведе приятелски мач между отборите на София Уориърс и Мечките, организиран от НАЛБ.

През тази година няма да бъде организиран двубой за състезателите в драфта, тъй като всички желаещи вече получиха своя шанс, като бяха сформирани няколко отбора от състезатели в драфта.

16.09.2017 година, Събота – Овергаз Арена
16:00 Норт Уест — Ботев 2012

Натиснете върху срещата за повече информация, включително линк за статистиката от двубоя, а след края му – пълен видеозапис, снимки от срещата и обобщена статистика.

Всички срещи и през този сезон ще бъдат излъчвани на живо в канала на НАЛБ в YouTube. Линк за „Live Stream“-а на НАЛБhttps://www.youtube.com/embed/live_stream?channel=UCKgjDIzjGRvEdqLjjpC-B_w&vq=hd1080&hd=1&autoplay=1 и https://www.youtube.com/user/nalbbg/live. Малко след всяка среща записът от нея може да бъде намиран в канала на НАЛБ в YouTube – https://www.youtube.com/user/nalbbg/videos.

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук, където публикуваме актуална информация: https://www.facebook.com/NALB.BG