Сръбски отбор гостува на НАЛБ на 15.02.2015 г.

397

НАЛБСлед като през Декември 2014 година НАЛБ за първи път излезе извън София, в края на Януари 2015 година станахме част от благотворителна инициатива, сега предстои и първата международна изява за Националната аматьорска лига по баскетбол.

Сръбският отбор КК Данило Божкович Гърделица Лесковац начело с Вуя Вукадинович ще гостува на НАЛБ на 15.02.2015 година. Залата е Овергаз Арена, а часът – 16:15.

Тимът от Лесковац се свърза с ръководството на НАЛБ, като помоли за съдействие и съперник, срещу който да се изправи. Запознахме представителите на сръбския отбор с участниците в НАЛБ, след което бяха избрани сребърните медалисти от миналия сезон в НАЛБ Олд Таймърс. Вероятно, освен много силното представяне на „Старовремците“ през настоящата кампания, не е била без значение за избора на сърбите и връзката с техен сънародник в състава на Олд Таймърс, а именно Горан Кошанин.

Мачът между Олд Таймърс и КК Данило Божкович Гърделица Лесковац ще се проведе в зала Овергаз Арена, на 15.02.2015 година, Събота, от 16:15 часа. Срещата ще бъде обслужена безвъзмездно от екипа на НАЛБ.

КК Данило Божкович Гърделица Лесковац е тим, съставен от бивши професионалисти, а знаейки на какво ниво е сръбската школа, определено очакваме двубоят да бъде атрактивен, като вярваме и че залата ще се напълни.

ТУК можете да видите събитието относно предстоящия мач във Фейсбук.

Благодарим както на клуба от Лесковац, така и на Олд Таймърс за съдействието при организацията на демонстративния мач! Надяваме се, че това ще е само една от първите международни стъпки на НАЛБ. Надяваме се и че това е пътят за така жадуваните международни турнири с други подобни организации на НАЛБ в чужбина.