Александър Овчаров: Организацията в НАЛБ е сериозна и креативна

677

Александър Владимиров Овчаров - 20140351Продължаваме с интервютата с представители на отборите, които играят дебютния си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Ред е на Александър Овчаров от отбора на Найки да разкаже какви са впечатленията му до момента, както и какви перспективи вижда пред НАЛБ, а и дали смята, че нещо може да се подобри. Вижте какво сподели Овчаров:

НАЛБ: Здравей! Отборът на Найки играе първия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол. Какви са впечатленията ви до момента?

Александър Овчаров: Здравейте! Играем за първи сезон в НАЛБ и мога да кажа, че впечатленията ни са добри, представяме се добре, забавляваме се на терена и извън него. Отборът ни приема участието си като нещо нормално, играем от самото начало на аматьорския баскетбол в София – в последните 10 години, а шампионатът на НАЛБ е единственият в момента.

НАЛБ: Какви са амбициите ви за класиране през настоящия сезон?

Александър Овчаров: Амбиции имаме да сме живи и здрави най-вече, но и да постигнем дубъл като станем шампиони и вдигнем купата, разбира се.

НАЛБ: Любов към играта ли е основната ви мотивация да сте част от цялата инициатива?

Александър Овчаров: Любовта към играта си е основната мотивация за всички, които участват, но не малка роля има и възможността да се виждаме с приятели и да си прекарваме добре със съотборниците около цялата тази инициатива.

НайкиНАЛБ: А каква е твоята лична мотивация да се ангажираш организационно с тима?

Александър Овчаров: Правя го отдавана, приемам го за нещо нормално, мотивация не ми е нужна. Все някой трябва да го прави.

НАЛБ: Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Александър Овчаров: Органицазията е сериозна и креативна, което ми допада. Мога да кажа, че има още какво да се постигне с цел да се вдигне нивото на надпреварата, да се намалят таксите за участие и да се разграничат по-слабите отбори от по-силно представящите се.

Ще е страхотно, ако шампионът в края на сезона представя България на някой международен турнир, по възможност на място с много вода, и то през лятото (смее се).

НАЛБ: Смяташ ли, че НАЛБ може да постигне една от основните си цели, а именно обединение на хората, които истински обичат баскетбола?

Александър Овчаров: Разбира се!

Александър ОвчаровНАЛБ: Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Александър Овчаров: Преспективи има, ако повече хора и организации помагат с каквото могат.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през настоящия сезон!

Александър Овчаров: Благодаря и аз, успех и на вас през новата година!

Благодарим на Александър Овчаров за положителната оценка за работата ни! Относно идеята за разграничаване на отборите според показаното от този сезон – това е заложено в концепцията ни чрез дивизиите, които планираме още от следващия сезон. Намаляване на таксите би могло да се постигне и се надяваме, че и това ще се случи съвсем скоро, но за целта е необходимо външно финансиране, което да покрие разходите вместо отборите. Пожелаваме успех както на Александър Овчаров, така и на неговите съотборници, а и на отбора на Найки като цяло!