Александър Предов: НАЛБ е една сериозна структура, създадена и водена от професионалисти

600

За отбора на Пистолет сезон 2017/2018 в Националната аматьорска лига по баскетбол беше дебютен. Тимът зае 13-о място в класирането в трета дивизия от първенството на НАЛБ, но вече смело гледа към новия сезон, с очакване той да бъде още по-силен и успешен.

ТУК може да откриете повече информация относно първенството на НАЛБ през сезон 2018/2019. Всички 39 отбора, които участват в първенството на НАЛБ през настоящия сезон декларираха участието си в НАЛБ и през следващия сезон.

Какво сподели ръководителят на Пистолет Александър Предов относно очакванията и впечатленията си от НАЛБ четем в следващите редове.

Доволни ли сте от представянето на тима си през сезон 2017/2018? Върху какво трябва да работите занапред?

Много съм доволен от представянето на отбора ни. Започнахме буквално от нищото, както се казва, “from scratch”, не се познавахме дори. С помощта на НАЛБ намерихме и зала за тренировки – два пъти седмично, имаме и най-добрия треньор. Какво повече можем да искаме – всичко е идеално. Остава само да трупаме опит в мачове и успехите ще дойдат. Имахме много тежки загуби с големи разлики, имахме и буквално „изпуснати“ победи с 2-3 точки разлика, но не сме се отчайвали и продължаваме играта. След края на сезона имаме 4 победи, на 13-о място сме, което беше и една от целите ни – да не сме последни. Така че с две думи – успешен сезон.

Кой пореден сезон ще бъде предстоящият 2018/2019 за отбора Ви?

Предстоящият сезон ще е втори за нашия отбор. Ще потърсим нови играчи, които да допълнят създаденото вече ядро и се надяваме на добро представяне.

Как се промени НАЛБ във Вашите очи за времето, през което сте част от лигата?

НАЛБ е една сериозна структура, създадена и водена от професионалисти. Преди да започна игра в лигата очаквах това да е така и за времето, което прекарах в залата тази година се убедих, че е така. Много хора са ми казвали – „това е просто лига за аматьори”. Нека не се объркваме с тази дума, която е придобила значение на „човек, който не се справя добре с нещо“. Разликата между аматьор и професионалист е само в това, че на втория му плащат заплата. Личните качества и отношение към това, което правиш не би трябвало да се описват с въпросните две думи.

Какво ви дава НАЛБ и какво Ви мотивира да участвате отново?

НАЛБ дава възможност да практикуваме любимия спорт, независимо от височина, тегло и възраст. Организацията е на професионално ниво, което спомага за безупречното провеждане на мачовете. Ще продължим да участваме, защото обичаме баскетбола, искаме да играем целогодишно, да сме в конкуренция с други отбори, да усещаме тръпката при излизане на терена. НАЛБ ни осигурява цялата комбинация от условия за всичко това, за което сме много благодарни.

Как оценявате нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Нивото на отборите, които срещнахме през сезона, е наистина високо. Дори когато сме побеждавали, мачовете не са били лесни, така че мога да кажа, че няма слаб отбор в трета дивизия. За останалите не мога да кажа много, защото съм гледал малко срещи от другите дивизии, но самият факт, че са в по-горна дивизия е достатъчен, за да съм сигурен, че и там нивото е високо.

Какво бихте казали на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Бих им казал да не се чудят повече, а да се скачат в играта и да участват. Няма време за губене в чакане и чудене. Преди 20 години исках да играя в отбор, но не се получи. Ако тогава имаше НАЛБ – щях веднага да започна там и днес щях да съм в отлична физическа и спортна форма. В началото на сезона бяхме 3-4 човека, които искахме да правим отбор и някои казваха – „да го оставим за догодина”. Аз им казах, че нямам повече време за чакане, за мен няма догодина, вчера няма да се върне, утре може и да не дойде, има само сега. Когато си в по-млада възраст имаш чувството, че времето е много и можеш да отлагаш различни неща за утре, за другата седмица, за догодина. По-късно разбираш, че времето е минало и не си усетил, така че ако обичате баскетбола и се чудите дали да се включите в НАЛБ – просто не се чудете повече, изберете си отбор или си направете собствен и започвайте!

И за финал какво си пожелавате и какви са очакванията Ви за сезон 2018/2019?

За новия сезон си пожелавам, в личен план – да нямам контузии и да мога да участвам пълноценно в мачове и тренировки, на отбора ни пожелавам да продължава да се развива, да играем все по-умен, по-комбинативен и по-красив баскетбол. Очаквам да не ни е лесно в дивизията и да има силни мачове, след които да ставаме все по-добри.

Благодарим за участието на тима в първенството на НАЛБ през сезон 2017/2018! Радваме се, че Пистолет ще продължи да бъде част от Националната аматьорска лига по баскетбол и занапред. Използваме възможността и да благодарим на Александър Предов и на целия отбор на Пистолет за положителното отношение, коректността и за това, че са част от НАЛБ!