Александър Сотиров: НАЛБ обединява хората обичащи баскетбола

481

ДефектПродължава серията от интервюта с представители на вече записалите се отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015. До момента има официално записани 13 отбора, а до края на записването остава месец. ТУК можете да прочетете повече относно записването за предстоящия сезон.

Ред е на Александър Сотиров (номер 77 на снимката) от отбора на Дефект да отговори на въпросите ни (интервютата не се взимат по реда на записване на отборите). Дефект е един от новите участници в НАЛБ, но Сотиров има опит в лигата като част от отбора на Орландо през сезон 2011/2012. Сашо има сериозна баскетболна визитка, а в момента е и журналист в един от най-големите спортни сайтове в България. Той ни разказа какви са очакванията му за предстоящия сезон, с какво е спечелен за каузата НАЛБ, както и какво мотивира млади хора като него да продължават да се занимават с баскетбол. Ето какво сподели той:

НАЛБ: Здравей! Отборът на Дефект е един от сигурните участници в първенството на НАЛБ за предстоящия сезон. С какво НАЛБ ви спечели, за да вземете решението, и то толкова бързо, имайки предвид, че подадохте заявката си повече от месец и половина преди крайния срок за записване?

Александър Сотиров: Две поредни години играхме в друга аматьорска лига, но виждахме какво се случва с НАЛБ, защото част от нас имат опит още от дебютния сезон. Хареса ни начина, по който се развива лигата и не беше трудно да решим да се запишем и отново да съберем отбора. При всички положения условията и организацията бяха ключови за решението ни.

НАЛБ: Отборът на Дефект е нов за НАЛБ, но голяма част от състезателите сте участвали в НАЛБ и преди. Какви са очакванията и целите ви за предстоящия сезон?

Александър Сотиров: Очакванията ни са за оспорвани и интересни мачове. Не бих казал, че имаме цели, просто искаме да играем баскетбол и да се забавляваме.

ДефектНАЛБ: С мотото на НАЛБ „От любов към играта!” ли може да се опише и идеята за отбора на Дефект?

Александър Сотиров: Да, абсолютно. Дори описанието на скромната Фейсбук страница на нашия отбор е такова – For the love of the game.

НАЛБ: Ти си журналист в един от най-големите спортни сайтове в България. Добре запознат си и с цялостното положение, в което се намира баскетболът ни. Смяташ ли, че една от големите цели пред НАЛБ, а именно обединение на хората , които истински обичат баскетбола, е постижима? Или винаги ще има някой, който да опитва да попречи?

Александър Сотиров: Играта може да върви напред, единствено ако наистина всички са обединени и добронамерени. Но със сигурност винаги ще има хора, които ще поставят себе си преди баскетбола.

НАЛБ: Участвал си в НАЛБ с отбора на Орландо, а си наясно и с развитието на лигата през годините. Има ли нещо в НАЛБ, което мислиш, че би било добре да се промени?

Александър Сотиров: Не бих казал. От това, което съм видял до момента, НАЛБ се движи възходящо и постоянно има нови неща и детайли, които радват както участници, така и фенове.

НАЛБ: Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Александър Сотиров: Със сигурност НАЛБ обединява хората, обичащи баскетбола и ако продължава да го прави – какво по-хубаво от това.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през следващия сезон!

Александър Сотиров: Благодаря, нека се забавляваме на терена през новия сезон.

Благодарим на Александър Сотиров за добрите думи и положителната оценка за работата ни! Поздравяваме го за всички неща, които прави в името на баскетбола и се надяваме, че ентусиазмът на хора като него няма да стихва никога. Само тогава баскетболът ни има шанс въпреки всички тези хора, които поставят себе си над любимата игра. Пожелаваме успех както на Александър Сотиров, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на Дефект като цяло!