Ангел Братанов: НАЛБ е страхотно място за баскетбол и приятели

602

Като бронзов медалист в трета дивизия на първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол отборът на Ремонт Експерт определя изминалия сезон като успешен. Логично, целите за следващия са още по-високи, а състезателите са устремени към самия връх в класирането. Какво още да очакваме от Ремонт Експерт ще разберем от треньора и капитан на отбора – Ангел Братанов.

ТУК може да откриете повече информация относно първенството на НАЛБ през сезон 2018/2019. Всички 39 отбора, които участват в първенството на НАЛБ през настоящия сезон декларираха участието си в НАЛБ и през следващия сезон.

Ето какво сподели Ангел Братанов:

Доволни ли сте от представянето на тима си през сезон 2017/2018? Върху какво трябва да работите занапред?

О, разбира се, че сме доволни! За отбор с втора година участие ставаме трети в редовния сезон и трети в крайното класиране. През първия си сезон завършихме пети. Като се имат предвид контузиите и късата резервна скамейка, този сезон е много успешен! Единствено причините, които изтъкнах, ни попречиха да минем в горна дивизия или да бъдем шампиони, но за това има следващ сезон. Доста трябва да поработим върху селекцията, защото отборите в трета дивизия се развиха и става все по-трудно на тимове с малка ротация да побеждават. Имаме нужда от някои силни попълнения, за да подпомогнат играта в подкошието, а и не само.

Кой пореден сезон ще бъде предстоящият 2018/2019 за отбора ви?

Това ще е трети сезон на отбора, но някои от играчите имат по повече.

Как се промени НАЛБ във вашите очи за времето, през което сте част от лигата?

Всъщност мен ме радва, че основните принципи не се променят и са останали същите. Именно това ме кара да искам да съм част от лигата. Естествено, има и много положителни промени, а и постоянно се работи, за да се създадат по-добри условия за игра и забавление.

Какво ви дава НАЛБ и какво ви мотивира да участвате отново?

Мисля, че ще отговоря от името на отбора, като кажа, че НАЛБ ни дава удовлетворение на желанието ни за баскетбол, положителни емоции и срещи с приятели, обединени от любовта към играта!

Как оценявате нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Нивото на конкуренция е много високо, гледах финалите и в трите дивизии и при някои имаше страхотна размяна на победи. Това говори за доста изравнени възможности и голяма конкуренция. Разбира се, има и видима разлика между отборите в трите дивизии като игра, но с времето тези разлики ще стават все по-малки.

Какво бихте казали на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Да не се чудят, ами да се включат и да следват мечтите си. НАЛБ е страхотно място за баскетбол, нови и стари приятели.

И за финал какво си пожелавате и какви са очакванията ви за сезон 2018/2019?

Да сме здрави и да се забавляваме на терена и извън него!