Андрей Митрев – MVP на петия кръг във II дивизия

949

Андрей МитревАндрей Митрев от отбора на Дървоядите-Рафи е най-полезният състезател на петия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Митрев ще получи наградата си в Неделя, на 06.11.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу София Ентъртейнмънт от 20:00 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Дървоядите-Рафи постигна първата си победа за сезона в Националната аматьорска лига по баскетбол в петия кръг. Всъщност преди последния кръг тимът беше единственият отбор във втора дивизия от първенството на НАЛБ в София, който все още не беше извоювал победа. Тимът е с баланс от 1 победа и 4 загуби, като успя да надделее над БГО Софтуер Булс. Интересен факт е, че именно „биковете“ единствени успяха да пречупят Рапидо Куриери – отборът, който благодарение на по-малкото изиграни срещи от Гуми-Нет и Фитстоун (които все още не познават вкуса на поражението), е лидер в класирането. Всичко това, разбира се, говори достатъчно красноречиво за оспорваността на всяка една среща. С първата победа на един от емблематичните отбори за НАЛБДървоядите, който от този сезон може да се похвали и със спонсор – Raffy, дойде и първото индивидуално отличие. Играещият своя четвърти сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол Андрей Митрев изигра най-силния си мач за настоящия сезон. Срещу БГО Софтуер Булс той завърши с 22 точки, 9 борби, 3 асистенции и 2 откраднати топки, а приносът му беше безценен за първата победа на Дървоядите-Рафи за сезона. Митрев се превръща и в едва третия състезател в историята на тима, който стига до отличието за най-полезен състезател на кръга. Преди него това са правили Димитър Колев и Георги Романов през сезон 2015/2016. А Андрей Митрев, който през цялата си кариера в НАЛБ винаги е демонстрирал изключително желание, себераздаване и постоянство, напълно заслужено достига до своята първа индивидуална награда в своя мач номер 62 в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Андрей МитревИнтересното тук е, че Андрей Митрев от Дървоядите-Рафи не събра най-много точки за класацията, но тези пред него вече са печелили наградата. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Мартин Механджиев от София Хоукс. Той постигна коефициент от 27, а тимът му се наложи над София Ентъртейнмънт с 6 точки разлика. По този начин Механджиев събра 21 точки за класацията. Той обаче спечели приза за MVP на третия кръг, а както можете да прочетете ТУК, където са описани подробно критериите за избор на най-полезен състезател на кръга, материалната награда може да бъде спечелена само веднъж в рамките на един сезон. Интересен факт е, че когато спечели материалната награда, в класацията пред Механджиев имаше двама състезатели, но и двамата вече бяха печелили отличието. Сега Мартин Механджиев завършва класацията като номер 1, но призът ще отиде при следващия в класацията, който не е печелил наградата. Втори е Теодор Велчев от Рапидо Куриери, който пък стана най-полезен състезател на четвъртия кръг. Той постигна коефициент от 21, а тимът му се наложи над Паляците с 1 точка разлика, т.е. Теодор Велчев е с 20 точки за класацията. Велчев и Механджиев остават в историята като най-полезни състезатели на кръга (както може да се види и в профилите им), но материалната награда може да достигне до даден състезател само веднъж. След тях се нарежда Андрей Митрев от Дървоядите-Рафи с 16 точки за класацията (коефициент от 23 и победа на тима му със 7 точки разлика над БГО Софтуер Булс). Четвърти е Борис Недев от София Хоукс с 13 точки за класацията (коефициент от 19), а топ 5 допълва Станислав Иванов от Гуми-Нет с 12 (коефициент от 34 и победа на тима му с 22 точки разлика над Титаните).

А в историята остава това:

Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Теодор Велчев (Рапидо Куриери), Андрей Митрев (Дървоядите-Рафи)

Станислав ИвановНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Станислав Иванов от Гуми-Нет – 34. Асен Милушев от Паляците завърши с 28, а топ 3 с коефициент на полезно действие от 27 допълва Мартин Механджиев от София Хоукс. Съотборниците във Фитстоун Иван Иванов и Стефан Пенков пък завършиха с по 24.

Най-много точки в кръга вкараха Мартин Механджиев от София Хоукс, Николай Рътаров от Титаните и Станислав Иванов от Гуми-Нет – по 26. Андрей Митрев от Дървоядите-Рафи и Димитър Стоянов от София Ентъртейнмънт реализираха по 22.

Асен МилушевНай-много борби в кръга овладя Асен Милушев от Паляците – 17. Втори е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 16, а топ 3 допълва Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт с 15. Теодор Велчев от Рапидо Куриери и Борис Недев от София Хоукс пък овладяха по 13 топки под двата коша.

Иван ИвановС най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от Фитстоун – 10. Мартин Димов от Гуми-Нет се отчете със 7, а Йоаннис Моногенис от София Хоукс – с 6. С по 5 точни завършващи подавания останаха Радослав Романов от Дървоядите-Рафи, Бойко Петков от Паляците и Борис Недев от София Хоукс.

Най-добър “крадец” на кръга е Иван Иванов от Фитстоун с 6 откраднати топки. Мартин Димов от Гуми-Нет и Христо Ничев от Монстарс завършиха двубоите на своите тимове с по 5, а Ярослав Тотев от Фитстоун, Мартин Механджиев от София Хоукс и Борислав Гостев от Монстарс останаха с по 4.

Топ блокировачът в кръга е Иван Георгиев от Джобтайгър Дюдс с 5 чадъра. След него с по 2 са Калин Златанов от Паляците, Теодор Велчев от Рапидо Куриери, Стефан Пенков от Фитстоун, Борис Станков от Джобтайгър Дюдс, Станислав Иванов от Гуми-Нет, Мирослав Иванов от София Хоукс, Петър Попов от Кучетата от Младост Б, Денис Василев от Монстарс и Любослав Митов от Монстарс.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия:
Николай Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните), Николай Рътаров (Титаните), Мартин Механджиев (София Хоукс), Даниел Дончев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Рапидо Куриери)

Теодор Велчев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на четвъртия кръг във втора дивизия за сезон 2016/2017 Теодор Велчев от Рапидо Куриери получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG