Атанасов – MVP на 22-ия кръг, 2 рекорда паднаха

585

Теодор АтанасовСлед изиграването на всички срещи от двадесет и втория кръг, за най-полезен състезател беше избран Теодор Атанасов от отбора на БлейдсАтанасов ще получи наградата си преди първия двубой на Блейдс в плейофите.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събра Христо Гатев от отбора на Олд Таймърс, който постигна коефициент от 49, а отборът му победи Локомотив с 8 точки разлика – това донесе на Гатев 41 точки за класацията. Втори останаха Георги Вачев и Мартин Механджиев от отбора на Блейдс, които постигнаха коефециенти от по 40, а отборът им победи София Булс със 17 точки разлика – това донесе и на двамата по 23 точки за класацията. Четвърти пък станаха Боян Гагов от Паляците и Атанасиос Моногенис от Пейпър Кор Костенец. Гагов постигна коефециент от 34, а отборът му надделя над Лонекс с 18 точки разлика. Моногенис пък постигна коефициент от 21, а отборът му победи Лъвовете с 5 точки разлика – и двамата събраха по 16 точки за класацията. И петимата обаче са печелили награда за най-полезен състезател на кръга, а политиката на НАЛБ и на сътрудниците от Airball.bg (които осигуряват наградата), е тази награда да достигне до максимално много хора. Реверансът към тях ще бъде, че те, заедно с Теодор Атанасов, ще бъдат вписани в историята на НАЛБ като най-полезни състезатели за този кръг. Шести в класацията стана именно Теодор Атанасов от Блейдс с коефициент от 32 и 15 точки за класацията.

Станислав ИвановС коефициентите, които постигнаха в този кръг Христо Гатев от Олд Таймърс, Станислав Иванов от Локомотив (на снимката), Ярослав Тотев от София Булс, Георги Вачев от Блейдс и Мартин Механджиев от Блейдс, те записват имената си в класацията на състезатели, които са завършвали дадена среща с коефециент над 40 (Механджиев за седми път, Гатев за трети път, Вачев за втори път). Това вече е крайната индивидуална класация по коефициенти за редовния сезон. В списъка на състезатели с коефициенти над 40 успяха да попаднат 12 души:

1. Георги Георгиев (Локомотив) – 52
2. Христо Гатев (Олд Таймърс) – 49
3. Мартин Механджиев (Блейдс) – 47
4. Джордже Даскалович (Лъвовете) – 46
5. Мартин Механджиев (Блейдс) – 45
Георги Вачев (Блейдс) – 45
Станислав Иванов (Локомотив) – 45
8. Христо Гатев (Олд Таймърс) – 44
9. Димитър Станиславов (Локомотив) – 42
Асен Милушев (Паляците) – 42
Христо Гатев (Олд Таймърс) – 42
Стефан Илиев (Лонекс) – 42
13. Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Цветан Михайлов (София Булс) – 41
Джордже Даскалович (Лъвовете) – 41
Ярослав Тотев (София Булс) – 41
18. Георги Георгиев (Локомотив) – 40
Мартин Механджиев (Блейдс) – 40
Илиян Василев (Лъвовете) – 40
Мартин Механджиев (Блейдс) – 40
Георги Вачев (Блейдс) – 40
Мартин Механджиев (Блейдс) – 40

Христо ГатевВ този кръг паднаха и два рекорда – този за най-много асистенции в един двубой от един състезател и този за най-много точки за сезона.

Постижението от 11 асистенции на Александър Войнов от Локомотив беше подобрено от Теодор Атанасов от Блейдс, който успя да направи 12 асистенции, като интересен факт е че в последния кръг Георги Георгиев от София Булс направи 11 асистенции и щеше да изравни рекорда на Войнов.

Христо Гатев от Олд Таймърс (на снимката) пък подобри рекорда за най-много точки в един мач за сезона. Върховото постижение беше на Георги Георгиев от Локомотив – 38, но Христо Гатев вкара 40 в последния кръг и остана само на 6 точки от абсолютния рекорд на Руслан Богданов от Своге, постигнат преди около 2 години.

Ето го и списъка с рекорди:

Най-много точки в един мач – Руслан Богданов от Своге – 46; за сезона – Христо Гатев от Олд Таймърс – 40

Най-много тройки в един мач – Васил Голов от Олд Таймърс – 11

Най-много борби в един мач – Христо Гатев от Олд Таймърс – 27

Най-много асистенции в един мач – Теодор Атанасов от Блейдс – 12

Най-много откраднати топки в един мач – Мартин Механджиев от Блейдс – 10

Най-много чадъри в един мач – Петко Гатев от Зелените – 5

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Христо Гатев от Олд Таймърс – 49. Станислав Иванов от Локомотив има 45, а трети е Ярослав Тотев от София Булс с 41. Топ 5 допълват Георги Вачев от Блейдс и Мартин Механджиев от Блейдс с по 40.

Най-резултатен в кръга стана Христо Гатев от Олд Таймърс с 40 точки. След него с 35 е Мартин Механджиев от Блейдс. 32 вкара Станислав Иванов от Локомотив, а четвърти с 31 е Боян Гагов от Паляците.

Най-добри борци на кръга са Ярослав Тотев от София Булс и Михаил Гицов от Лонекс с по 18 овладени топки под двата коша. Трети с по 13 са Джордже Даскалович от Лъвовете, Илиян Василев от Лъвовете, Йордан Чоранов от София Булс и Христофор Пешлеевски от Блейдс.

С най-много асистенции в кръга е Теодор Атанасов от Блейдс – 12. С 11 точни завършващи подавания е Георги Георгиев от София Булс, а по 10 имат Милен Виденов от Паляците и Живко Радевски от Хелга.

С най-много откраднати топки е Ярослав Тотев от София Булс – 6. С по 5 са Бойко Петков от Паляците, Благовест Русев от Пейпър Кор Костенец и Георги Вачев от Блейдс.

С най-много чадъри (по 2) са Теодор Велчев от Паляците, Любомир Любенов от Лонекс, Любомир Ангелов от Лонекс и Джордже Даскалович от Лъвовете.

AirballНай-полезният състезател за двадесет и първия кръг Иван Коларов от отбора на Блейдс ще получи наградата си преди началото на плейофите, заедно със съотборника си Теодор Атанасов най-полезен състезател на двадесет и втория кръг. Това е последната награда за най-полезен състезател на кръга през сезона. В плейофите няма да има подобни награди, като там целта пред всички ще е една – да бъде спечелена титлата в НАЛБ. Изключителни благодарности за съвместната работа на Airball.bg и в частност на Деян Калайджиев!

Йордан ЧорановЙордан Чоранов от София Булс пък спечели специален потник на XenoBG от игра, организирана в страница на НАЛБ във Фейсбук, отговаряйки правилно на въпрос, свързан с НАЛБ.

Това беше последният кръг от редовния сезон в НАЛБ за сезон 2013/2014. Предстоят плейофи, като съвсем скоро ще има много подробна информация относно индивидуални отличия, класиране в края на редовния сезон и прогнози за плейофите.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой в редовния сезон.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG. Следете ни във Фейсбук и защото скоро ще организираме нови игри с награди.

Отново в страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да се наслаждавате и на клипове от срещите в НАЛБ, и по-конкретно на buzzer beaters (успешни стрелби в последните секунди на някоя от частите).

P.S. Благодарим много на всички, които са харесали страницата на НАЛБ във Фейсбук! Преди няколко дни преминахме границата от 1000 харесвания, като те продължават да набъбват. Надяваме се, че няма да ви разочароваме. 🙂