Блейдс победи Паляците в интересен мач

468

Паляците - БлейдсПетият двубой от кръга противопостави добри и стари познайници, а именно отборите на Паляците и Блейдс, като именно тази среща беше сочена от специалисти за дербито на кръга.

Паляците – Блейдс 74:79 (15:20; 14:21; 23:21; 22:17) – натиснете върху двубоя, за да видите пълната статистика

Отборът на Блейдс започна много силно мача и успя да поведе с 10:0 след първите 3 минути. Постепенно обаче „Паляците“ влязоха в двубоя и изравниха играта, а с това и резултата. Все пак, част от аванса на Блейдс се запази, като дори се и увеличи до почивката, достигайки 12 точки. Третата част беше много равностойна, като в нея Блейдс достигна преднина от 20 точки, но и отборът на Паляците изравни. В крайна сметка, авансът на Блейдс преди заключителните 10 минути беше 10 точки. „Паляците“ направиха всичко по силите си, за да обърнат развоя на срещата и в последната част отново се доближаваха опасно близо до символичните гости, но Блейдс задържа победата си.

Много силен мач изигра Мартин Механджиев от Блейдс, който реализира 27 точки, към които добави и 6 борби. Със 17 точки и 6 асистенции се включи Димитър Христов. 11 точки реализира Теодор Атанасов, който демонстрира и много висок процент при стрелбата си. Георги Вачев хвана 11 борби, към които добави и 9 точки. Христофор Пешлеевски също беше силен под коша, овладявайки 9 борби, към които добави и 5 точки. Добър мач за Паляците изигра Христо Владимиров, който реализира 22 точки (4 тройки), а хвана и 12 борби за дабъл-дабъл. С 18 точки и 7 борби приключи Асен Милушев. Боян Гагов беше близо до дабъл-дабъл с 14 точки и 9 борби. 12 точки вкара Виктор Мишев, а Мартин Милиев се отчете с 8 точки и 6 борби.

Блейдс заема пето място във временното класиране, а Паляците – осмо. ТУК можете да видите цялото класиране.

В следващия кръг Блейдс играе с Лъвовете, а отборът на Паляците ще гони първа победа срещу Хелга. ТУК можете да видите цялата програма за сезона в НАЛБ.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.