Блиц интервю с Александър Дунев, Мечките

731

Александър ДуневОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Александър Дунев от отбора на Мечките. Отборът на Мечките играе първия си сезон в НАЛБ, а Дунев е за втора година в НАЛБ, като заради контузии не може да взима пълноценно участие в срещите на тима си до момента.

Първото препятствие пред Мечките в плейофите е отборът на Дървоядите.

Вижте какво сподели Александър Дунев:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Мечките и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Александър Дунев: Със сигурност определям изминалия сезон като успешен. Равносметката е натрупан опит и сплотен колектив.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Александър Дунев: Лично аз нямах амбиции за определено класиране. На преден план беше самото усещане да си част от Мечките и поставянето на основите на отбора.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Александър Дунев: Фаворити нямам, интересна ми е всяка среща.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Александър Дунев: Имаме няколко момчета, които се отличават със статистика, но зад тях стои не само определеният играч, а целият отбор.

МечкитеРазкажи ни малко повече за Мечките. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Александър Дунев: Чух за НАЛБ от познати, които вече играеха в лигата и ми допадна идеята.

Малко след това бяха създадени Мечките. 🙂

Нашите бъдещи творчески планове са си наши. 🙂

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Александър Дунев: Всъщност моето желание беше само да играя, но се контузих и това остана като единствената възможност да съм полезен на отбора.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Александър Дунев: Само едно ще кажа: БРАВО!

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Александър Дунев: Не смятам, че нещо трябва да се промени. Да се добави, да се разшири, да се подобри. НАЛБ върви в правилната посока.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Александър Дунев: Колкото по-бързо сбъднете абревиатурата си, толкова по интересно ще стане.

МечкитеКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Александър Дунев: Заповядайте! 🙂

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!