Блиц интервю с Александър Сотиров, Дефект-Вип Рипеър

626

Александър СотировОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Александър Сотиров от отбора на Дефект-Вип Рипеър. Отборът на Дефект-Вип Рипеър играе втория си сезон в НАЛБ, а Сотиров има изиграни вече 44 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Дефект-Вип Рипеър в плейофите е отборът на Норт Уест.

Вижте какво сподели Александър Сотиров, който е дългогодишен приятел на НАЛБ, а днес има и рожден ден (пожелаваме му здраве, както и много лични и професинални успехи!):

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Дефект-Вип Рипеър и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Александър Сотиров: Със сигурност можеше да се изкачим и по-нагоре в класирането. Със сигурност показахме някои хубави неща по време на мачовете ни, така че може да бъде определен като успешен този сезон. Освен това единствени победихме фаворитите от Брикс, което говори достатъчно добре за това, на което сме способни. Реално погледнато сами сме си виновни, че не сме с четири места по-нагоре в класирането.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Александър Сотиров: На първо време трябва да прескочим първия плейофен сблъсък срещу Норт Уест, ако може да го наречем цел-минимум, а след това – каквото сабя покаже.

Кои са фаворитите в първа дивизия според теб?

Александър Сотиров: Обичайните заподозрени – Брикс и Олд Старс 22. Всички останали са с изравнени възможности.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Александър Сотиров: Чисто индивидуално не. По-скоро съм доволен от това, че в последните мачове наистина показахме, че можем да бъдем отбор в пълния смисъл на думата. Както и в някои моменти по-рано през годината.

Дефект-Вип РипеърРазкажи ни малко повече за Дефект-Вип Рипеър. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Александър Сотиров: С Александър Анастасов винаги сме смятали, че ще е готино да имаме наш отбор, след като преди това сме играли в други тимове и в други аматьорски лиги. Той е основен идеолог на „Дефект”, като има уловка, че в името ни има и „ефект”. Две в едно. Започнахме през 2012 година, като реално още от самото начало сме си една, да речем основна петица – Сотиров, Анастасов, Еймен Харраби, Драгомир Цанов и Владислав Шуранов, който винаги е бил с нас, дори когато се състезаваше професионално. Тук е и мястото да благодаря на Драгомир Цанов, чиято е заслугата да имаме спонсор за първи път в кратката си история – Vip Repair. За Купата предстои да дискутираме, защото има различни мнения, а за следващия сезон мисля, че няма спорове около участието ни.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Александър Сотиров: Като цяло Александър Анастасов е нашият организационен двигател, а аз и останалите му помагаме с каквото можем при нужда. Смятам, че усилията си заслужават.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Александър Сотиров: Много добре свършена работа и стремеж към развитие.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Александър Сотиров: Може би трябва да се помисли за добавянето на още съдии към Лигата, защото мачовете са все повече на брой и е хубаво да има нормална ротация, което със сигурност ще намали нервите и напрежението и на отборите, и на реферите.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Александър Сотиров: Няма каквото и да е съмнение, че разделението на дивизии бе голяма крачка напред в развитието на НАЛБ. Вижда се, че всичко се получава почти изцяло по план, а идеите за още центрове на аматьорския баскетбол из цялата страна са напълно логични и очаквам да повишат интереса и нивото още повече.

Дефект-Вип РипеърКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Александър Сотиров: Няма нужда да се чудят. Щом обичаш да играеш и искаш да се почувстваш като професионалист, поне по веднъж седмично – НАЛБ е мястото.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!