Блиц интервю с Андрей Митрев, Дървоядите

420

Андрей МитревОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Андрей Митрев от отбора на Дървоядите. Отборът на Дървоядите играе третия си сезон в НАЛБ, а Митрев има изиграни вече 51 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Дървоядите в плейофите е отборът на Мечките.

Вижте какво сподели Андрей Митрев:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Дървоядите и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Андрей Митрев: Здравейте! Определено тази година отборът се представи много по-добре като колектив от миналата. Имахме силни и слаби периоди. Новите попълнения в отбора се включиха на много високо ниво и успяхме да се сработим добре.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Андрей Митрев: Искаме да се забавляваме, защото всеки от нас обича играта. Не сме си поставили конкретна цел. Желанието ни е да се представим достойно и да сме доволни от себе си. Стараем се всеки мач да играем по-добре от предишния.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Андрей Митрев: От втора дивизия определено два отбора изпъкват над останалите – Микс и Гуми-Нет. От първа бих казал, че Брикс и Олд Старс 22 ще спорят за титлата.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Андрей Митрев: Има няколко души в отбора с добра статистика, но най-вече бих искал да отлича отборната игра и дух, които демонстрираме в мачовете. Неща, които минали сезони ни липсваха.

ДървоядитеРазкажи ни малко повече за Дървоядите. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Андрей Митрев: С група приятели се събирахме редовно да играем баскетбол и цялата организация тръгна малко на шега, за което загатва може би и името на отбора (смее се). За първи път се присъединихме към НАЛБ през сезон 2013/2014. Постоянното ни участие определено изисква голяма доза отговорност и ангажираност към НАЛБ и съотборниците ни най-вече. Най-трудно на всеки един от нас е било да съчетава личните ангажименти с участието в лигата. Въпреки това, изградихме едно много сплотено и силно ядро на отбора. Искаме да продължим участието си в НАЛБ. Надяваме се, че ще успеем да надградим и да се представим още по-добре през сезон 2016/2017.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Андрей Митрев: Георги Романов се е нагърбил с тежката задача да организира отбора и тренировките. Той ме застави да дам това интервю дори (смее се). Организацията със сигурност не е лесна и изисква голяма доза желание, което Жоро има в изобилие. Всички в отбора сме му благодарни, защото той е основната движеща сила и се опитваме да му помагаме с каквото можем.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Андрей Митрев: Мисля, че огранизацията в НАЛБ е на изключително високо ниво като се има предвид наличието на толкова много отбори и участници. Мога само да похваля организаторите за търпението и голямото желание, с което ръководят и развиват лигата.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Андрей Митрев: Според мен НАЛБ трябва да ревизира правилата за картотекиране и прехвърляне на играчи от една и съща дивизия на полусезона. За момента това не е позволено.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Андрей Митрев: Баскетболът в България е все още жив! Много хора обичат този спорт и наистина е прекрасно, че им се предоставя възможност за изява в НАЛБ. Организаторите на лигата са тръгнали по правилния път. Желая на НАЛБ да продължава да се развива и да участва във все повече инициативи.

ДървоядитеКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Андрей Митрев: Записвайте се в драфта!

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Андрей Митрев: Благодаря от името на отбора! Всеки от нас се радва да бъде част от каузата на НАЛБ!