Блиц интервю с Антон Начев, Кралете

563

Антон НачевОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Антон Начев от отбора на Кралете. Отборът на Кралете играе първия си сезон в НАЛБ, а Начев има изиграни вече 35 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Кралете в плейофите беше отборът на Фантомс, а след отраняването му „Кралете“ се изправят срещу Гуми-Нет.

Вижте какво сподели Антон Начев:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Кралете и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Антон Начев: Отборът на Кралете беше създаден с една-единствена цел – да бъде най-добрият отбор в НАЛБ. Реално ние не се пуснахме само за участието. Уви, както се вижда и от класирането, някъде сбъркахме. Има много да се работи в този отбор, но все пак това не е проект за един сезон. По всяка вероятност, отборът ще бъде напуснат от някои състезатели, а на тяхно място ще дойдат по-сериозни момчета. Гледаме напред!

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Антон Начев: В момента просто гледаме към следващия мач и даваме всичко от себе си, това е, което ни интересува.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Антон Начев: Микс играят правилен баскетбол, Саут Парк са приятна изненада, Гуми-Нет имат най-голям потенциал откъм състезатели, Ентъртейнмънт са атлетични. Въпрос на гледна точка. Ако говорим за първа дивизия, мисля че Олд Старс 22 ще разбият статуквото.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Антон Начев: Без спор, в трудните мачове, като имаме предвид и отборния дух, много се раздава Цветан Михайлов. Едно голямо евала и на Деян Михов, който дори със счупена ръка идва да помага на отбора. Но аз като цяло харесвам отбора и благодаря на всички момчета за играта, защото всички състезатели имат силни и слаби страни и изяви. Относно другите отбори, има доста играчи, но лично аз не съм видял никой впечатляващ. Колкото и банално да звучи, за мен най-добрите играчи са в Кралете.

КралетеРазкажи ни малко повече за Кралете. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Антон Начев: Проектът „Кралете“ се роди в моята глава, още през миналия сезон докато играех за Вълците. Впоследствие стъпка по стъпка нещата се реализираха, благодарение и на момчетата, и с голямата подкрепа на моите съотборници Калоян Григоров и Цветан Михайлов.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Антон Начев: Какво ме мотивира… Просто знам, че мога и искам да създам най-успешния баскетболен проект в лигата. Наистина коства много, много усилия и нерви, особено ако хората, с които действаш, се окажат малко по-несериозни от нужното.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Антон Начев: Неведнъж съм казвал, че организацията е на ниво. Това, което ви липсва са спонсорите, ако ги има, просто не ми се мисли какъв мащаб ще придобие НАЛБ. Ще се превърне в това, което характеризират като “професионална”. Въпреки че за мен професионални баскетболни лиги в Българи няма.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Антон Начев: Може би трябва да популяризирате лигата повече, наистина има много хора, които играят по игрищата, а дори не са чували за нея.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Антон Начев: Пътят е един – нагоре. Трябва да се мисли изключително и много за децата, в повечето места в България ги тренират изключително неправилно и въпреки това, изскача по някой талант. Също така, твърде малко деца играят любимата игра, ето тук може да се намеси НАЛБ като популялизира играта сред малчуганите, България е достатъчно голяма за големи таланти и голям баскетбол.

КралетеКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Антон Начев: Записвайте се, но намерете сериозните хора, на които можете да вярвате.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Антон Начев: Благодаря и аз, благодаря, че ви има и има къде да играем на високо ниво след 18!