Блиц интервю с Велизар Стефанов, Монстарс

792

Велизар СтефановОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Велизар Стефанов от отбора на Монстарс. Отборът на Монстарс играе първия си сезон в НАЛБ, а Стефанов има изиграни вече 37 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Монстарс в плейофите е отборът на Скритите Лимонки.

Вижте какво сподели Велизар Стефанов:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Монстарс и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Велизар Стефанов: Смятам, че говоря от името на целия отбор като казвам, че класирането ни непосредствено преди плейофите е незадоволително и противно на очаквнията ни от есента. Имаше известен брой мачове, в които очаквахме различно развитие, но все пак за всяка загуба си има причина. Целта ни е да изчистим тези, които са ни повлияли най-негативно. Не се усещаме успешни в средата на класацията.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Велизар Стефанов: Определено над средната група в класацията.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Велизар Стефанов: Отново споменавам групи, но мисля че отборите на първите 3-4 места имат изравнени шансове.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Велизар Стефанов: Всички момчета, които се раздават и играят със сърце заслужват похвала. Това е идеята да се събираме в такъв формат. Не всички го правят по всяко време, но когато и да е, винаги радва и отбора, и публиката.

МонстарсРазкажи ни малко повече за Монстарс. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Велизар Стефанов: С повечето ми сътборници сме били част от различни отбори в НАЛБ в миналите сезони. Изграждайки взаимоотношенията си, решихме, че можем да създадем свой отбор. Не сме обсъждали амбиции за следващите турнири.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Велизар Стефанов: Организационно, с изключение на терена, не мога да кажа, че съм много активен. Може би тук трябва да отлича Боби Гостев и Митко Димитров, които правят цялата „къщна работа“ да не ни натоварва въобще.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Велизар Стефанов: Като всяка организация си има своите силни и не толкова силни страни. Радвам се, че има желание за обратна връзка и си струва да има отделно запитване, защото елементите на организацията са много: комуникация с отборите, съдийство и прочие.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Велизар Стефанов: От гледна точка на играч, смятам, че има накъде да се подобряват интервенциите на медицинското лице или екипировката му.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Велизар Стефанов: Смятам, че НАЛБ би могла да комуникира по-успешно целта, мисията и ценностите си. Но от това, което знам в частта „развива баскетбола у нас“ си представям, че може да се фасилитира диалог по темата, тъй като има вече изградени отношения с хора, които имат опит и важни мнения по темата.

МонстарсКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Велизар Стефанов: Зависи за какво се колебаят, но само в НАЛБ ще имат толкова много възможности за редовни мачове. За мен определено това е водещото.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Велизар Стефанов: Благодарим и ние!