Блиц интервю с Георги Гулабчев, Политехника

475

Георги ГулабчевОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Георги Гулабчев от отбора на Политехника. Отборът на Политехника играе втория си сезон в НАЛБ, а Гулабчев има изиграни вече 48 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Политехника в плейофите е отборът на Олд Таймърс, който отстрани Ботев 2012.

Вижте какво сподели Георги Гулабчев:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Политехника и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Георги Гулабчев: Този сезон започна доста трудно за Политехника, тъй като дойдоха нови момчета в отбора и трябваше време, за да се напаснем чисто игрово. Започнахме доста слабо сезона – с няколко поредни загуби, които ни изпратиха назад в класирането. Смятам, че това ни повлия доста отрезвително, в следствие на което се стегнахме, вдигнахме концентрацията и записахме, ако не се лъжа 8 или 9 поредни победи. Сега се готвим за плейофите и смятам, че ще продължим с доброто си представяне и ще запишем още един успешен сезон за Политехника.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Георги Гулабчев: Ако успеем да запазим концентрацията и отборната игра, смятам, че имаме реални шансове за челната тройка, към което разбира се сме се насочили.

Кои са фаворитите според теб?

Георги Гулабчев: Естествено във всяко първенство има силни и слаби отбори, но смятам, че конкретно сега силните отбори преобладават. На този етап ми е малко трудно да отлича фаворити, тъй като повечето отбори са напълно равностойни и смятам, че плейофните серии ще бъдат доста интересни.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Георги Гулабчев: Няма конкретен човек, когото да искам да отлича, поради простата причина, че във всеки тим има лидери, които дърпат отбора напред и опита им проличава в трудните моменти. Абсолютно всеки отбор си има хора, на които се разчита да поведат останалите в ситуации, в които отборът изпитва затруднения, поради една или друга причина. Въпреки всичко смятам, че най-печеливша е отборната игра.

ПолитехникаРазкажи ни малко повече за Политехника. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Георги Гулабчев: За съжаление не мога да разкажа много за създаването на Политехника, тъй като отборът е създаден доста преди аз да се присъединя към него. Това, което мога да отбележа, е че клубът съществува от доста време и ще продължи да участва и за в бъдеще в първенствата на НАЛБ и се надявам да продължи с доброто си представяне.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Георги Гулабчев: Не участвам много в организацията на тима, тъй като има други, които се занимават с тази част. Лично мен ме мотивира сплотяването на колектива и успешното представяне на отбора.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Георги Гулабчев: Смятам, че осигурява едно много добро ниво на качествен баскетбол, за което съм благодарен и се надявам, че ще продължи да е така. Радва ме фактът, че организацията набира все повече популярност, в следствие на което и интересът расте.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Георги Гулабчев: Може би качеството на записите от мачовете може да се подобри и рекламната част на лигата. Друго на този етап не се сещам.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Георги Гулабчев: Смятам, че ще продължи да се развива и съживява българския баскетбол на по-високо ниво. Считам разделянето на дивизии на лигата за правилен ход поради увеличаването на конкуренцията. Предполагам разрастването на лигата ще продължи в цяла България, а защо не и на международно ниво? Добро начало би било сформирането на представителен отбор на лигата, който да участва в международни турнири.

ПолитехникаКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Георги Гулабчев: Бих казал, че ако наистина обичат баскетбола и търсят позитивни преживявания свързани с него, НАЛБ е правилното място.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Георги Гулабчев: Благодаря! Пожелавам успех в бъдещите начинания на НАЛБ!