Блиц интервю с Данаил Киров, Перестройка (Велико Търново)

572

Данаил КировОт Националната аматьорска лига по баскетбол започваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в Централна България през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Данаил Киров от отбора на Перестройка (Велико Търново). Отборът на Перестройка играе първия си сезон в НАЛБ, а Киров има изиграни вече 7 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Перестройка в плейофите е победителят от серията между отборите на Ти Ес Ди Сървисиз-Троян и Академик Свищов.

Вижте какво сподели Данаил Киров:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в Централна България. Каква е равносметката ти за представянето на Перестройка и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Данаил Киров: Здравейте! Нашият отбор започна колебливо с оглед невъзможността на всички състезатели да се включат. За щастие в третия кръг всичко започна да се нарежда и представянето ни беше повече от успешно. 8 поредни победи и сме повече от доволни от редовния сезон.

Редно е да зададем и въпрос относно инициативата на НАЛБ и Българското баскетболно общество в Централна България. Знаеш, че именно сезон 2015/2016 даде началото на тази мисия за разпространяване на идеята и популяризиране на баскетбола в цялата страна. В първия сезон на първенството на НАЛБ в Централна България има 6 отбора. Правилна ли е посоката според теб?

Данаил Киров: Инициативата определено е нещо положително. За нас е изключително щастие, че отборът ни отново може да участва в подобно първенство и гледаме положително за развитието на лигата. Вярваме, че догодина ще се включат значително повече отбори.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016? Кои са фаворитите според теб?

Данаил Киров: Вярвам, че всички от отбора се надяват да играят финал и ще дадат всичко от себе си за достигането му. Факт е обаче, че останалите отбори са доста добри и плейофите ще са доста оспорвани и интересни. Моят залог е финал между Перестройка и Политехника.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Данаил Киров: Ами не. 🙂

Перестройка (Велико Търново)Разкажи ни малко повече за Перестройка. Как беше създаден, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата в София, сезон 2016/2017?

Данаил Киров: Перестройка беше създаден преди около 10 години, като тогава участвахме в различни първенства в София. Трудностите винаги са били от логистична гледна точка – възможността на всички да присъстват на мачовете. За НАЛБ чухме, че провеждате лига в София, и то доста успешно. Добрите ни впечатления продължават и през тази година, когато участваме в Централна България. Надяваме се догодина в първенството в Централна България да се включат повече отбори и тази инициатива да се превърне в традиция.

За турнира за купата в София сме на 80%, все още мислим плана. 🙂

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Данаил Киров: Не ми коства много усилия. Все пак всички сме приятели и всеки помага с каквото може. Специално за мен всичко свързано с отбора е удоволствие.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Данаил Киров: Мисля, че се справяте доста добре предвид натоварения график в София и мачовете в Централна България. Вярвам, че занапред ще подобрим организацията и по градове и всичко ще е отлично.

Обратната връзка е много важна за нас. Със сигурност има много неща, които тепърва трябва да се подобряват в първенството на НАЛБ в Централна България, но кои са най-важните според теб?

Данаил Киров: Единственото, което ми идва на ум в момента е, че с оглед развитието на НАЛБ ще е добре да се направят семинари/курсове за обучение на секретарите и статистиците по градове. Вярвам, че в Централна България след като се завърти колелото, догодина вече всичко ще е отлично.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии в София допринесе за допълнителен интерес. Именно през настоящия сезон стартирахме и с първенството в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Данаил Киров: Развитие в останалите региони в страната.

Перестройка (Велико Търново)Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Данаил Киров: Ако обичате баскетбола ще искате да участвате! Организацията е отлична и баскета е на ниво.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Данаил Киров: И аз благодаря и пожелавам успех на организацията!