Блиц интервю с Иван Горев, Атлетик 95 (Куклен)

679

Иван ГоревОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участваха в турнира на НАЛБ в Южна България през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Иван Горев от отбора на Атлетик 95 (Куклен). Отборът на Атлетик 95 имаше първи допир до НАЛБ именно на турнира в Перущица, проведен на 21 и 22 Май 2016 година.

Атлетик 95 (Куклен) завърши на пето място в турнира, а вижте какво сподели Иван Горев:

Здравей, завърши турнирът на НАЛБ в Южна България. Каква е равносметката ти за представянето на Атлетик 95 (Куклен) и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Иван Горев: Предвид потенциала на отбора турнирът е неуспешен за нас. Мисля, че момчетата не отстъпват по нищо на някои от отборите в топ 4. От друга страна, имайки предвид краткото време за подготовка – точно една седмица, и това, което показахме, е много. Не бива да се оправдаваме с лошия жребий и късата скамейка. Трябва да се подготвим по-добре следващия път.

Редно е да отворим темата и за разширението на НАЛБ в цялата страна и възможността за първенства в различни региони. Знаеш, че именно сезон 2015/2016 даде началото на тази мисия за разпространяване на идеята и популяризиране на баскетбола в цялата страна. През този сезон за първи път стартирахме с първенство в Централна България. Една от основните идеи на турнира в Южна България беше да бъде презентирана дейността на НАЛБ. Смяташ ли, че участниците останаха удовлетворени от видяното и правилна ли е посоката е според теб?

Иван Горев: Да, поне нашият екип, като тук включвам и хората от клуба, които следят всичко, остана много доволен от организацията и нивото на турнира. Вярвам, че и другите участници са на същото мнение.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Иван Горев: От моя отбор всички момчета се представиха на ниво, в съответствие с моментното им състояние. Ще кажа само, че контузии попречиха на Божидар Сотиров да разкрие пълния си потенциал. Поздравявам Богомил Дичев от нашия отбор да приза за топ реализатор, а класата на Бойко Миленков от Берое несъмнено трябваше да бъде подплатена с приза за най-полезен играч на турнира.

Атлетик 95 (Куклен)Разкажи ни малко повече за Атлетик 95 (Куклен). Как беше създаден, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата в София, сезон 2016/2017?

Иван Горев: Атленик 95 е създаден през 1995 година от Атанас Атанасов, Петър Йовчев и още няколко ентусиасти с цел да се популяризира баскетболът сред подрастващите в Куклен. Сред успехите на клуба се открояват участия на зони през 2012 и 2013 съответно в Ботевград и Ямбол при момчетата до 14 години. С подкрепата на споменатите треньори започнах да работя за мъжкото направление на клуба преди 3 години. Трудностите са най-вече в организационен план, но засега се справям, като ще използвам възможността да благодаря за отдадеността на ядрото от момчетата, които са в отбора вече повече от 2 години.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Иван Горев: Любовта към играта и взаимоотношенията на приятелство и взаимна подкрепа между момчетата на терена и извън него са основните принципи в нашия отбор. Личните и служебните ангажименти страдат понякога заради баскетбола, но засега намирам баланса.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Иван Горев: На много високо ниво е!

Обратната връзка е много важна за нас. Със сигурност има много работа преди предстоящото първенство на НАЛБ в Южна България. Има ли обаче нещо, което видя на турнира в Перущица, което смяташ, че е добре да се подобри?

Иван Горев: Като цяло съм доволен и на първо четене не мога да се досетя в каква посока може да има корекции.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии в София допринесе за допълнителен интерес. Именно през настоящия сезон стартирахме и с първенството в Централна България, и с още куп други инициативи. Поставихме основите и в Южна България. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Иван Горев: Ако продължава да държи този курс на високо ниво на организация, НАЛБ „заплашва” да се превърне в едно от водещите явления в аматьорския спорт в България.

Атлетик 95 (Куклен) - 1Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Иван Горев: Давай! Неповторимо е! 🙂

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!