Блиц интервю с Ивелин Иванов, Скритите Лимонки

548

Ивелин ИвановОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Ивелин Иванов от отбора на Скритите Лимонки. Отборът на Скритите Лимонки играе първия си сезон в НАЛБ, а Иванов има изиграни вече 17 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Скритите Лимонки в плейофите е отборът на Монстарс.

Вижте какво сподели Ивелин Иванов:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Скритите Лимонки и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Ивелин Иванов: Здравейте! Ако гледам класирането ни не мога да определя представянето ни като успешно, но като гледам напредъка ни като отбор и това, че вече правим все по-интересни и завързани мачове с други добри отбори (имайки предвид, че сме в намален състав)…мога да кажа, че това е успех. В много от мачовете, които загубихме, показахме добра игра и имахме реални шансове за победа, просто не ни достигат силите в края на мача. Всички момчета, които останаха до края на сезона, показаха дух и постоянство, и се раздаваха всеки път на макс за отбора. За мен това е успех.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Ивелин Иванов: Амбициите ни са да се представим добре и да покажем, че сме отбор, който не е за подценяване и можем да бъдем опасни, когато играем добре.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Ивелин Иванов: Нямам фаворити. Но има няколко отбора които ми направиха добро впечатление – Микс, ТУ-София, Ентъртейнмънт. Нека най-добрият победи.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Ивелин Иванов: От нашия отбор искам да отлича всички, които не се уплашиха от трудностите, показаха дух и останаха и се бориха до край за отбора. Безспорното MVP на отбора е Коцето – Константин Близнаков. Той върши толкова много работа на игрището, че няма как да не го отлича. Бележи много точки сам, но в същото време е и добър съотборник. Не е егоист, не се ядосва на по-неопитните играчи, а гледа да им помага. Прави всички по-добри. Аз оценявам това и се радвам, че го имаме в отбора. Искам да отлича и Велико Минков за помощта в организационно отношение и раздаването му за отбора постоянно. Също мисля, че и доста е задобрял. В сравнение с началото на сезона играе много по-отборно и е станал по-добър съотборник. Друг играч, който искам да отлича, е Стоян Стоянов. Всеки път дава всичко от себе си и на тренировки, и мачове. Играе със сърце и душа и е постоянен, а резултатите са на лице. Виждам как вече е влязъл в ритъм. Играе по-спокойно, подобрил си е доста стрелбата, което е много радващо да се види. Всички момчета в отбора си подобриха доста играта и отношението към отбора. Гордея се много с всички. А от друг отбор искам да отлича Александър Кирицов от Ентъртейнмънт за съветите и помощта за развитието на нашия отбор.

Скритите ЛимонкиРазкажи ни малко повече за Скритите Лимонки. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Ивелин Иванов: През какво ли не минахме. Трудностите бяха много, започвайки от самото сформиране на отбора. Когато реших, че ще правя отбор реално нямах хора готови да се включат. Но благодарение на Мартин Механджиев и НАЛБ се свързах с други момчета, които си търсят отбор. Имаше организиран мач за играчите от драфта, на който се видях с другите момчета, потенциалните съотборници. Беше много трудно още самото сглобяване на отбора, защото никой с никого не се познаваше, не беше сигурно изобщо до последния момент дали ще се сформира отбор и кои ще сме. Трябваше да проведа много срещи с много различни хора, също така момчетата трябваше да се одобрят един друг – кой с кого иска да играе, всеки е с различен характер, иска различни неща и беше трудно. Хем трябваше да привличам хора да се включат, хем трябваше да внимавам кого включвам, в същото време срокът беше към края и трябваше да действаме бързо и беше доста напрегнато. Целта ми беше да подбера максимално сериозни и свестни момчета в отбора, с които да се разбираме и да се движим напред. В крайна сметка заформихме никак не лош отбор и тъкмо си мислех, че трудното е свършило, а то се оказа, че сега започвало. В началото имахме много разправии в отбора, бяхме много хора, всеки с различен характер, различни желания, разбирания и като организатор беше трудно да угодя на всички. Някои от момчетата се отказаха след няколко мача, което беше неприятно. Но пък аз знаех, че явно така е трябвало да стане и е за добро. На полусезона включихме няколко нови момчета в отбора, които са много точни и сега атмосферата в отбора е много по-положителна и спокойна, което ме радва. Отне доста време, но лека-полека отборът започва да заприличва на това, което си представях в началото като реших да го сформирам. Вече всички играем много по-отборно, имаме си повече доверие, подкрепяме се един друг, помагаме си да изчистваме грешките, не се караме прекалено много, правим много по-добри отигравания и удоволствието от играта става все по-голямо. Може всички в отбора да сме много различни, но всички имаме една и съща обща цел – да задобряваме и да играем по-добър баскетбол като отбор и това ни свързва и движи напред.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Ивелин Иванов: Това, което ме мотивира да се ангажирам организицаионно с тима, е просто любовта ми към баскетбола и желанието ми за игра. Честно казано не осъзнавах в какво се забърквам като се захванах. Знаех единствено, че адски много ми се играе и ако не го направя ще съжалявам. След като ми отказаха включването в няколко отбора осъзнах, че единственият шанс да играя в НАЛБ е да сформирам нов отбор, така че просто трябваше да го направя. Знаех, че има много момчета, които са в същото положение като мен. Аз просто исках да играя организиран баскетбол срещу сериозна конкуренция, с други момчета, за които баскетболът е толкова важен, колкото е за мен. Да тренирам в зала всяка седмица и да играя играта, която обичам целогодишно, а не само няколко месеца в годината лятото навън. Да си организатор се оказа доста по-трудно отколкото си мислех, но пък си струва напълно всичките усилия.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Ивелин Иванов: Организацията в НАЛБ е супер. Приятно съм впечатлен от постоянното ви желание да подобрявате нещата и да правите всичко така както трябва. И малко по малко да покачвате нивото на всичко. Много се радвам, че има такива хора като вас, които да се раздават и да правят всичко това, защото ако не бяхте вие, толкова много хора като мен, които обичат играта, просто нямаше да имат къде да я практикуват при такива условия.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Ивелин Иванов: Мисля, че би било добре да се създаде още една дивизия и всички отбори да играят по 2 пъти един срещу друг по време на редовния сезон, но знам, че това е планувано за новия сезон. Друго, за което си мечтая, е времето за загрявка преди мач да бъде повече понеже винаги ми се струва, че минава като един миг и не ми стига особено да вляза в ритъм. Но знам, че това е трудно постижимо понеже времето е дефицит. Мачовете и отборите са много, а залата е една и уикендът не е достатъчно дълъг. 🙂

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Ивелин Иванов: Радвам се, че от НАЛБ сте толкова активни и развивате баскетбола. Може би следващата перспектива е НАЛБ за цяла България. Във всеки по-голям град да има първенство или поне няколко отбора, които да играят със съседните отбори. Също така си мисля, че може да се направи нещо за развиване на младите таланти. Примерно да се организират детски отбори с треньори, в които децата, които обичат играта, да могат да тренират, да се развиват и да играят помежду си в отделна лига.

Скритите ЛимонкиКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Ивелин Иванов: Бих им казал да не се чудят много, а да намерят начин да се включат. Ако обичат баскетбола и им се играе на полу-професионално ниво, с добра конкуренция, в добре организирана лига – това е мястото.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Ивелин Иванов: И аз благодаря за всичко! Нови успехи и постижения и на вас!