Блиц интервю с Илиан Георгиев, Ти Ес Ди Сървисиз-Троян

746

Илиан ГеоргиевОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в Централна България през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Илиан Георгиев от отбора на Ти Ес Ди Сървисиз-Троян. Отборът на Ти Ес Ди Сървисиз-Троян играе първия си сезон в НАЛБ, а Георгиев има изиграни вече 8 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Ти Ес Ди Сървисиз-Троян в плейофите е отборът на Академик Свищов.

Вижте какво сподели Илиан Георгиев:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в Централна България. Каква е равносметката ти за представянето на Ти Ес Ди Сървисиз-Троян и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Илиан Георгиев: Имайки предвид, че е завършил, можем да кажем, че е успешен. Особено като знам с колко трудности започна. Радвам се, че Перестройка се мобилизираха, сега изглеждат много по-добре, отколкото в началото. Пожелавам на Габрово и Търново да наберат повече хора за следващия сезон, за да нямат притеснения. Свищов ги поздравявам за ентусиазма, не е лесно от другия край на България да се пътува. Да не се отказват и им пожелавам да постигнат много победи и разбира се, да приемат домакинството на някой кръг.

Редно е да зададем и въпрос относно инициативата на НАЛБ и Българското баскетболно общество в Централна България. Знаеш, че именно сезон 2015/2016 даде началото на тази мисия за разпространяване на идеята и популяризиране на баскетбола в цялата страна. В първия сезон на първенството на НАЛБ в Централна България има 6 отбора. Правилна ли е посоката според теб?

Илиан Георгиев: Да, разбира се, че посоката е правилна. Може би правим повече компромиси отколкото е нормално, но такава е спецификата на всяко начало. Освен това форматът с пътуване е малко по-различен от този в София. Надяваме се за следващия сезон да има и нови отбори.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016? Кои са фаворитите според теб?

Илиан Георгиев: Тук не бих отговорил. Къде ще се класираме няма значение. Амбициите ни бяха да започнем, имахме и силни, и слаби мачове, но в крайна сметка доста пици изядохме заедно, което също е доста важно.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Илиан Георгиев: По-скоро не, в един отбор всички са важни. Единствено Герман Гачевски за голямото му сърце.

Ти Ес Ди Сървисиз-ТроянРазкажи ни малко повече за Ти Ес Ди Сървисиз-Троян. Как беше създаден, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата в София, сезон 2016/2017?

Илиан Георгиев: Учудващо, но отборът доста бързо го събрахме. По-трудно беше чакането да започне първенството, иначе и ние като отбор си имаме детски болести, но ще ги преболедуваме.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Илиан Георгиев: Никой друг не иска. Да, коства ми повече усилия. Например, когато Мартин Механджиев ми досажда да си напиша домашното (смее се).

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Илиан Георгиев: Организацията в София е на професионално ниво, в Централна България има какво още да се желае, но със съвместни усилия ще изгладим всичко.

Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Илиан Георгиев: Да не се чудят!

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!