Блиц интервю с Йордан Чоранов, БГО Софтуер

466

Йордан ЧорановОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Йордан Чоранов от отбора на БГО Софтуер. Отборът на БГО Софтуер играе четвъртия си сезон в НАЛБ, а Чоранов има изиграни вече 48 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред БГО Софтуер в плейофите е отборът на Фитстоун.

Вижте какво сподели Йордан Чоранов:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на БГО Софтуер и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Йордан Чоранов: Успешен е, защото запазихме ядрото на отбора от минали години, а също така към нас се присъединиха нови момчета, с които се сработихме бързо.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Йордан Чоранов: Никога не сме афиширали големи амбиции за призови места, за да не се разваля атмосферата в отбора при евентуален неуспех. Играем за удоволствие и излизаме мач за мач.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Йордан Чоранов: Силите са доста изравнени реално и всеки отбор има своите шансове. Въпреки това слагам едно на ум в полза на Гуми-Нет и Саут Парк.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Йордан Чоранов: В нашия отбор Георги Георгиев и Ярослав Тотев продължават да са неуморните локомотиви, които ни помагат във важните моменти, умеят да поемат отговорност и знаят какво трябва да направим, за да се поздравим с успех в края на всеки мач.

От останалите отбори Станислав Иванов от Гуми-Нет и Боян Гагов от Паляците показват постоянство за пореден сезон в НАЛБ.

БГО СофтуерРазкажи ни малко повече за БГО Софтуер. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Йордан Чоранов: Повечето играчи се познаваме от доста години и не беше трудно да се навием и да започнем с отбора на София Булс. През годините минаха доста състезатели, които в момента продължават да играят в НАЛБ, макар и в други отбори. Турнирът за купата е хубав период както за новите отбори да опитат от магията на НАЛБ, така и за старите отбори, за да добавят по някой нов ентусиаст към отбора. БГО Софтуер е участвал на всички турнири за купата на НАЛБ досега. Ето защо предполагам, че и този сезон няма да направим изключение.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Йордан Чоранов: Организацията в тима е поверена на изключително отговорно лице – Николай Стоянов. Той отговаря както за подготовката и събирането на отбора преди всеки мач, така и за разбора на мачовете след това на по чашка.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Йордан Чоранов: Работите в правилна посока. Продължавайте да се развивате и да популяризирате любимата игра и в други градове. Водете се от принципа за любов към играта и няма да сгрешите.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Йордан Чоранов: Развитието е хубаво нещо и вие като организация не трябва да сте в застой. Опитвайте се в бъдеще, когато търсите промени, те да не бъдат за сметка на условията в лигата. Търсете златната среда, допитвайте се до играчите и не сваляйте нивото.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Йордан Чоранов: Дивизиите може би са най-удачното нововъведение през този сезон. Мачовете не са предварително решени и всеки двубой има своя заряд. Когато са изравнени силите е интересно за всички. Радвам се, че стартирахте и в други региони на страната, защото и там има доста ентусиасти, които заслужават да се докоснат до магията на НАЛБ.

БГО СофтуерКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Йордан Чоранов: Пробвайте. Турнирът за купата е идеално място за нови отбори да опитат дали ще им хареса в НАЛБ. Освен това, с разделението на дивизии вече има място за всеки отбор в зависимост от неговите амбиции и възможности. 🙂

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Йордан Чоранов: И ние благодарим! Да се надяваме да сме живи и здрави и да продължаваме да се виждаме още дълги години. 🙂 А на вас пожелаваме успех с популяризирането на НАЛБ и баскетбола!