Блиц интервю с Леон Лалов, Норт Уест

435

Леон ЛаловОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Леон Лалов от отбора на Норт Уест. Отборът на Норт Уест играе втория си сезон в НАЛБ, а Лалов има изиграни вече 47 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Норт Уест в плейофите е отборът на Дефект-Вип Рипеър.

Вижте какво сподели Леон Лалов, който е част от екипа на НАЛБ, както и член на Дисциплинарната комисия към НАЛБ:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Норт Уест и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Леон Лалов: Здравейте! Представянето е задоволително и бих казал успешно, тъй като за първи път откакто се състезаваме като аматьорски отбор изиграхме 22 равностойни мача.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Леон Лалов: Разбира се, като всеки отбор и ние искаме да побеждаваме, но не сме си поставяли конкретна цел. Играем за удоволствие и за победа.

Кои са фаворитите в първа дивизия според теб?

Леон Лалов: Фаворити? Имам нещо в главата си, но както и по-горе споменах, отборите са равностойни и ще е интересно какво ще стане. А и ще е важно кой ще се събира в пълен състав.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Леон Лалов: Доста се промениха нещата в отбора през тази година. Баскетболът е отборна игра и много рядко единицата е отличителна. Всеки гледа в своята паница (смее се).

Норт УестРазкажи ни малко повече за Норт Уест. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Леон Лалов: Отборът беше създаден с идеята да се съберем хора, които сме израснали заедно и сме играли заедно през годините. Повечето сме от Враца, но и новите момчета са много готини и това ни участие ни позволи да създадем нови приятелства. Трудности винаги има, но всеки намира начин да се справя с тях. За бъдещето все още не сме коментирали  и не знам със сигурност дали ще участваме в турнира за купата.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Леон Лалов: На първо място страстта. Тук е мястото да благодаря на Радослав Томов и Севделин Манчев, както и на още 2-3 момчета, които помагаха с организацията тази година, тъй като на мен ми е доста натоварено и не смогвам винаги да съм в такт с нещата. Затова е и отбор! Коства 15 души да се съгласят с едно нещо.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Леон Лалов: Мога да изкажа само адмирации и да поздравя развитието и прогреса, който лигата постигна. Опитвам се да следя нещата отблизо и мога да пиша отличен 6. Единственото, което не е в крак с развитието и просперитета, според мен е част от съдийството.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Леон Лалов: Отношението понякога на част от съдиите не е в духа на лигата като цяло. В това отношение според мен може да се направи нещо, тъй като това е нещо, което определя до голяма степен и нивото на лигата. Отборите са силни и искат да получат равно и еднакво отношение. Добавянето на още един съдия или просто коментирането на представянето би довело безспорно до по-високо ниво.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Леон Лалов: Разделението на дивизии беше брилянтно измислено и позволи според мен всички отбори да израснат и да изпитат истинското удоволствие от баскетбола. Както споменах вече, каузата е страхотна и винаги бих я подкрепил, а това което се случва в национален мащаб беше само въпрос на време и търпение. Перспективите са сериозни, но ще има трудности. Но за да се върви напред трябва всички звена да са на едно и също ниво.

Норт УестКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Леон Лалов: Ооо, ще кажа, ще кажа. НАЛБ е мястото, където можеш да играеш баскетбол при отлични условия, с приятели и да създаваш нови такива. Да взимат кецовете и да „join“-ват веднага!

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Леон Лалов: И ние благодарим, че търсите обратна връзка от нас! Успех и на НАЛБ, и дано всеки следващ сезон е по-успешен от предходния!