Блиц интервю с Любомир Нешев, Гуми-Нет

657

Любомир НешевОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Любомир Нешев от отбора на Гуми-Нет. Отборът на Гуми-Нет играе втория си сезон в НАЛБ, а Нешев има изиграни вече 8 мача в кариерата си в НАЛБ, като често той се отдава изцяло и само на треньорството по време на срещите.

Първото препятствие пред Гуми-Нет в плейофите е победителят от серията Кралете/Фантомс.

Вижте какво сподели Любомир Нешев:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Гуми-Нет и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Любомир Нешев: Доволни сме от представянето, но леко разочаровани, че не завършихме без загуба. Въпреки това изпълнихме целите си и вярвам, че в плейофите ще сме още по-силни.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Любомир Нешев: Стремим се единствено към първото място.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Любомир Нешев: Микс, Паляците, ТУ-София.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Любомир Нешев: От нашия отбор Антон Христов и неуморните ни фенове, които са с нас на всеки мач. От другите – Георги Георгиев от БГО Софтуер.

Гуми-НетРазкажи ни малко повече за Гуми-Нет. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Любомир Нешев: Отборът беше създаден за турнира за купата на НАЛБ миналата година. Доста от състезателите в него са играли заедно по едно или друго време, така се събрахме различни познати и решихме да се пробваме. Познаваме НАЛБ от доста време, така че това не беше нещо ново, а и доста от състезателите играят от няколко години. Намеренията ни са да се борим за първа дивизия, а очакванията ни да напредваме повече като отбор. Все още не сме коментирали турнира за купата тази година, а за следващия сезон сме на линия.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Любомир Нешев: Мотивира ме любовта към баскетбола, а и май на другите им се занимава по-малко отколкото на мен (смее се). Не бих казал, че ми коства усилия.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Любомир Нешев: На ниво е.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Любомир Нешев: Да гледате и през призмата на отборите и да приемате тяхното мнение.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Любомир Нешев: Важното е хората, които обичат баскетбола, да могат да играят възможно най-много време и да предават идеята и на бъдещите поколения. В това отношение аматьорското ниво е нещо важно и съществено за бъдещето на този спорт у нас.

Гуми-НетКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Любомир Нешев: Да не се. Важно е да има ентусиазъм.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Любомир Нешев: И аз благодаря!