Блиц интервю с Марио Юруков, Ентъртейнмънт

688

Марио ЮруковОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Марио Юруков от отбора на Ентъртейнмънт. Отборът на Ентъртейнмънт играе втория си сезон в НАЛБ, а Юруков има изиграни вече 23 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Ентъртейнмънт в плейофите е отборът на Кучетата от Младост Б.

Вижте какво сподели Марио Юруков:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Ентъртейнмънт и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Марио Юруков: Като за първа година и новосформиран отбор от напълно непознати момчета представянето ни беше доста успешно. С изключение на няколко двубоя, в които имаше спад във формата ни и не успяхме да се представим на ниво.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Марио Юруков: Амбициите ни още от самото начало са много големи и винаги сме гледали към титлата и класиране в първа дивизия на НАЛБ, а след завършването ни на шеста позиция в редовния сезон сме още по-амбицирани да покажем на какво сме способни наистина.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Марио Юруков: Не е лесно да се каже, тъй като имаше доста изненади през сезона, но финалната четворка според мен ще бъде Гуми-Нет, Микс, Паляците и Ентъртейнмънт.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Марио Юруков: През целия сезон най-голямо впечатление ми направи Иван Паничерски, когото познавам от няколко години и за този период от време той подобри играта си изключително много, от което съм много приятно изненадан. През последните мачове се забеляза, че и гардът ни Димитър Стоянов навлиза във върховата си форма след колебливото му начало на сезона и е готов да ни поведе към титлата!

ЕнтъртейнмънтРазкажи ни малко повече за Ентъртейнмънт. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Марио Юруков: Отборът го създадохме буквално за няколко дни, тъй като срокът за записване в лигата изтичаше. Аз и Теди Буков, с когото създадохме отбора, се свързахме с първите, за които се сетим познати наши баскетболисти, тъй като изключително много искахме да се включим в първенството. За в бъдеще мислим да добавим още някои състезатели към състава си, защото се вижда, че имаме нужда от още един висок човек под коша. За купата задължително ще участваме, като там също ще търсим класиране в първите места, а и ще изпробваме няколко нови момчета по време на турнира, за да видим дали ще се впишат в отбора.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Марио Юруков: Мотивира ме единствено желанието за игра, което виждам в очите на момчетата, затова гледам малко по малко да се развиваме. През следващия сезон най-вероятно ще имаме и спонсор, което сега е главната ми цел, за да може момчетата да мислят само за играта.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Марио Юруков: Организацията на НАЛБ е устроена перфектно. Вижда се желанието и мотивацията, с която правите всяка следваща стъпка за своето развитие. Надявам се да има все повече центрове на НАЛБ в България, за да могат и хора от другите части на страната да се наслаждават на играта, така както го правим в София.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Марио Юруков: Ще се радвам, ако за в бъдеще има човек, който изцяло да се занимава със снимането и коментирането на мачовете през канала в Youtube (да е по-запознат със съставите, да казва резултата по-често и да го прави с желание най-вече), за да може атмосферата, която се създава в залата да се прехвърли и на хората, които гледат онлайн.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Марио Юруков: Разделянето на дивизии беше много важна крачка в професионалното развитие на НАЛБ. Интересът определено е по-голям, като дори и самата игра се подобри според мен, защото всеки отбор иска да стигне до първа дивизия.

ЕнтъртейнмънтКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Марио Юруков: Че няма какво да се чудят – да сформират отбор и да идват да се забавляваме заедно с любимата игра! Всеки, който иска да играе баскетбол трябва да се присъедини към НАЛБ. Има и други аматьорски лиги в София, но никъде не се работи на такова ниво!

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Марио Юруков: И аз ви благодаря от името на целия ни отбор за хубавите мигове, които имахме досега в лигата и за тези, които предстоят!