Блиц интервю с Милен Виденов, Рапидо Куриери

461

Милен ВиденовОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Милен Виденов от отбора на Рапидо Куриери. Отборът на Рапидо Куриери играе първия си сезон в НАЛБ, а Виденов има изиграни вече 52 мача в кариерата си в НАЛБ, като често той се отдава изцяло на треньорство по време на мачовете на тима си.

Първото препятствие пред Рапидо Куриери в плейофите е отборът на Саут Парк.

Вижте какво сподели Милен Виденов, който е и дългогодишен приятел на НАЛБ:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Рапидо Куриери и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Милен Виденов: Здравейте! Чак за успешен не мога да го определя. По-скоро за задоволителен на фона на кадровите проблеми и промени.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Милен Виденов: Искаме да запазим мястото си във втора дивизия и да се обиграваме, защото започнахме сезона в почти изцяло нов състав, имахме много контузии, а на полусезона се присъединиха още нови момчета и не сме на нивото, на което можем да сме.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Милен Виденов: Микс и Гуми-Нет, но мисля, че Паляците са скритият фаворит. Изключително нестандартен баскетбол и ако само за миг се отпуснеш срещу тях могат да обърнат мача.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Милен Виденов: От своя отбор няма конкретен играч, когото искам да отлича. Благодаря на всички момчета за себераздаването и търпението, както към мен, така и към всички останали членове на отбора. Резултатите тепърва предстоят…

Рапидо КуриериРазкажи ни малко повече за Рапидо Куриери. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Милен Виденов: Идеята за Рапидо е от миналия сезон, когато бяхме един отбор с Паляците, където бях поканен през сезон 2013/2014. Аз работя в Рапидо, а един от нашите управители е голям фен на баскетбола (другият е фен на футбола). Логично, когато разбра, че играя в аматьорска лига предложи Рапидо да спонсорира отбора. Политиката на фирмата ни е такава. Ориентирани сме към обществото и други подобни дейности, които не се афишират много.

През този сезон се разделихме с момчетата от Паляците, като те продължиха със своето име, а ние като Рапидо Куриери.

Пожелавам си за следващия сезон да се запазим като отбор и да разкрием потенциала си, който не е никак малък.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Милен Виденов: Нямам голям избор. Все пак съм служител на Рапидо. Наистина коства доста усилия и лишения, най-вече в личен план, но любовта към играта просто ме изгаря отвътре.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Милен Виденов: Друга подобна аматьорска структура няма. Нивото на организацията е доста високо, но има какво да се желае.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Милен Виденов: Мисля, че сега не е моментът за този въпрос.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Милен Виденов: Мисля, че каузата НАЛБ е чудесна, стига да не прерасне в икономическа цел. Все пак целта е да има организиран аматьорски баскетбол в цялата страна. Това трябва да е на първо място.

Рапидо КуриериКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Милен Виденов: По-бързо да звънят по телефоните на приятелите си от училище, от игрището, от младежките отбори, по чашка (смее се) и да сформират отбор.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Милен Виденов: Благодаря и аз! Пожелавам ви да останете на баскетболната карта и за в бъдеще.