Блиц интервю с Михаил Захариев, София Хоукс

717

Михаил ЗахариевОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Михаил Захариев от отбора на София Хоукс. Отборът на София Хоукс играе втория си сезон в НАЛБ, а Захариев има изиграни вече 37 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред София Хоукс в плейофите е победителят в серията Монстарс/Скритите Лимонки.

Вижте какво сподели Михаил Захариев, който е и член на Дисциплинарната комисия към НАЛБ:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на София Хоукс и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Михаил Захариев: Здравейте! Изпълнихме по-голямата част от очакванията си, съответно редовният сезон бе относително успешен.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Михаил Захариев: Класиране за полуфинали и бараж за мен е умерена амбиция за този сезон.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Михаил Захариев: Фаворитите в дивизията са първите пет отбора. Всеки от тях може да оглави крайното класиране.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Михаил Захариев: Не, всички се представиха според възможностите си.

София ХоуксРазкажи ни малко повече за София Хоукс. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Михаил Захариев: Отборът бе създаден от абсолютно непознати хора в началото на сезон 2014/15 и в началото резултатите ни бяха очаквано колебливи. Впоследствие започнахме да се сработваме и привлякохме доста нови попълнения, които придадоха изцяло нов облик на отбора и резонно го изтласкаха на върха в класирането. Намеренията ни са да бъдем още по-сериозни занапред и с още по-добро представяне през следващия сезон. Ще се опитаме да се организираме и за турнира за купата.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Михаил Захариев: Мотивира ме създаването на отбора и на елементарни вътрешни правила в него, за да ни е по-лесно занапред. Напоследък не ми остава много време, но капитанът, Борис Недев, се грижи за поддържането на вътрешната ни организация на ниво.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Михаил Захариев: Организационно лигата запазва високото си ниво и продължава да се развива, резултатите, мисля, са налице.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Михаил Захариев: Винаги има какво да се подобрява, разбира се. На първо място може да се помисли за по-често задаване на този въпрос, смятам, че и добрите идеи биха били повече. В момента се сещам, че би било добре да се помисли за алтернативна или независима интернет връзка и подобряване качеството на видеопредаването и заснемането. Доста труд е положен, за да се осигурят статистики на живо, както и предаване на живо, може би е хубаво да се подсигури стабилното им представяне.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Михаил Захариев: Перспективите, които виждам, се покриват с целите, които НАЛБ си постави, т.е. смятам, че НАЛБ трябва и ще постигне целите си.

София ХоуксКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Михаил Захариев: Според мен няма хора, които се чудят дали да участват в НАЛБ, може би има хора, които просто чакат началото на новия сезон или турнир.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Михаил Захариев: Благодаря и аз, и успех!