Блиц интервю с Михаил Иванов, Ботев 2012

422

Михаил ИвановОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Михаил Иванов от отбора на Ботев 2012. Отборът на Ботев 2012 играе четвъртия си сезон в НАЛБ, а Иванов има изиграни вече 43 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Ботев 2012 в плейофите е отборът на Олд Таймърс.

Вижте какво сподели Михаил Иванов:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Ботев 2012 и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Михаил Иванов: Този сезон е първият в новия формат с 22 мача, което както и да го погледнем, е брой срещи като за професионален отбор. Поради тази причина за нас беше доста трудно да се събираме в оптимален състав, като в края на сезона имаше и реална опасност да не завършим. Това доведе и до завършване на по-задна позиция, но при факта, че в нито една среща не са излизали 10-те най-добри състезатели в отбора, е нормално.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Михаил Иванов: Надявам се да се съберем и да излезем с най-доброто, като ако успеем да прескочим първия кръг мисля, че ще влезем в четворката. Всичко зависи от това кои състезатели ще могат да вземат участие в елиминациите. Основната цел е да запазим мястото си в първа дивизия.

Кои са фаворитите в първа дивизия според теб?

Михаил Иванов: Според мен три отбора имат шанс за титлата. Трудно е да се направи прогноза, но при условие, че всички състезатели бъдат на разположение моят фаворит е отборът на Спортни Настилки-Зуум Дизайн. На финала виждам и отбора на Брикс (въпреки отсъствието на основния им център – Александър Иванов). Към момента най-добре играе отборът на Олд Старс 22, който има шанс за титлата, ако Валентин Кунторов вземе участие в плейофите.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Михаил Иванов: Безпорно лидерът на отбора в Христо Цеков. Двете много тежки контузии през последните два сезона му попречиха да вземе участие в повече от половината срещи. Под въпрос беше и дали въобще ще продължи да играе, което щеше да е голяма загуба за нас, а и за лигата като цяло. Цветан Георгиев е на познатото си ниво – пример за отборен играч и двигател на отбора.

Идеалната петица за тази година според мен е – Ивайло Константинов, Атанас Даракчиев, Христо Гатев, Красимир Кирилов, Стефан Георгиев.

Ботев 2012Разкажи ни малко повече за Ботев 2012. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Михаил Иванов: Ботев 2012 беше създаден през 2011 година и това е шестият ни сезон в аматьорските лиги по баскетбол. Основната трудност е пътуването и комуникацията с играчите в състава, които в момента са разпръснати в няколко града в страната.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Михаил Иванов: Организацията във всяко начинание е най-трудното нещо. Ясно е, че винаги трябва да има някой да го прави, да поддържа и развива, за да се получават нещата. Все пак всичко се прави от любов към играта. На мен това ми е нещо като хоби, все пак съм с оранжевата топка 30 години и продължавам напред.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Михаил Иванов: Перфектна е думата, която може да я определи. Според мен в организационен план без значение дали в аматьорския или професионалния спорт, НАЛБ е най-добрата лига в България, съперник на която би могла да бъде само А група във футбола.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Михаил Иванов: Ако успеете да поддържате това, което е постигнато през този сезон, за мен това е повече от достатъчно.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Михаил Иванов: „Затварянето“ на цялата страна с лиги на НАЛБ и организирането на финален републикански турнир ще бъде черешката на тортата.

Ботев 2012Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Михаил Иванов: Да се включват – просто трябва да намерят подходящия организатор, другото е лесно.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Михаил Иванов: Успех и на НАЛБ! Бъдете все така всеотдайни към спорта, който всички обичаме!