Блиц интервю с Пепо Буреш, Саут Парк

700

Пепо БурешОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Пепо Буреш от отбора на Саут Парк. Отборът на Саут Парк играе първия си сезон в НАЛБ, а Буреш има изиграни вече 31 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Саут Парк в плейофите е отборът на Рапидо Куриери.

Вижте какво сподели Пепо Буреш:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Саут Парк и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Пепо Буреш: Можеше да се справим в пъти по-добре, но имаше някои фактори, които ни попречиха, както, разбира се, и самите ние.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Пепо Буреш: Топ 4.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Пепо Буреш: Микс, Гуми-Нет, Ентъртейнмънт, ТУ-София.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Пепо Буреш: Не, нека не се възгордяват (смее се).

Саут ПаркРазкажи ни малко повече за Саут Парк. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Пепо Буреш: Един приятел ми сподели, че иска да създаде отбор и аз се съгласих. И преди съм участвал в НАЛБ и знаех, че си заслужава, защото щеше да е забавно. Имахме трудни моменти, с някои се справихме, с други не. Относно бъдещето – бъдещето ще покаже.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Пепо Буреш: Аз играя ролята на помощник, така че за този въпрос се обърнете към г-н Дяков.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Пепо Буреш: Добра работа! Мисля, че всяка следваща година ще бъде по-добра от предходната, ще се учите от грешките си и ще продължите да се стараете да постигнете съвършенство. Пожелавам ви го!

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Пепо Буреш: Смятам, че дори и за по-дребни неща, ще е по-добре да се съгласува с всички, било то и като кратък коментар.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Пепо Буреш: Надявам се един ден НАЛБ да е в цяла България.

Саут ПаркКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Пепо Буреш: „От любов към играта!”

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Пепо Буреш: Благодаря и аз!