Блиц интервю с Пламен Виткин, Кучетата от Младост Б

573

Пламен ВиткинОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Пламен Виткин от отбора на Кучетата от Младост Б. Отборът на Кучетата от Младост Б играе първия си сезон в НАЛБ, а Виткин има изиграни вече 38 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Кучетата от Младост Б в плейофите е отборът на Ентъртейнмънт.

Вижте какво сподели Пламен Виткин, който е и член на Дисциплинарната комисия към НАЛБ:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Кучетата от Младост Б и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Пламен Виткин: Здравейте! Първо искам да поздравя всички отбори за изминалия редовен сезон и спортсменската игра, която демонстрираха всички.

Сезонът за нас бих го определил като сполучлив. Смятам, че се получиха доста оспорвани и интересни двубой, като почти във всеки наш мач имаше интрига до края и емоциите бяха на ниво, така че няма как да не го определя като успешен за нас. Малшанс и липсата на рутина ни попречиха да вземем победата в доста двубои, съответно това ни костваше и по-предно класиране, но все пак не това е най-важното.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Пламен Виткин: Не сме си поставяли никакви дългосрочни цели – нито преди, нито по време на сезона.

Предстоят плейофи и колкото по-напред стигнем, толкова по-добре.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Пламен Виткин: Отборите на Гуми-Нет и Микс показаха постоянство през целия редовен сезон и мисля, че ще продължат доброто си представяне, но не изключвам и изненади, имайки предвид, че други отбори показаха добра игра и натрупаха самочувствие.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Пламен Виткин: Индивидуално не, но израстването ни като отбор е видимо и бих искал да продължим доброто развитие от последните мачове. Има още доста какво да се желае и изчисти в играта ни, но определено сме в правилната посока.

Кучетата от Младост БРазкажи ни малко повече за Кучетата от Младост Б. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Пламен Виткин: Младост е голям квартал, баскетболът е на почит и има страшно много хора, които обичат играта. С основна заслуга за това е Атанас Кучков и неговата школа БК Ахил. Тя функционира успешно повече от 10 години и през нея сме минали почти всички момчета и от двата ни отбора, като така изградихме приятелство и извън терена. След като приключихме с баскетбола на ниво подрастващи голяма част от нас бяхме спрели активно да се занимаваме, а само се събирахме да играем през летните месеци. Впоследствие разбрахме за сериозния проект, който подготвяше НАЛБ през лятото на 2014 година и ни се стори страхотно да можем и през зимата да имаме възможността да играем баскетбол. Така се роди Кучетата от Младост, направихме един фантастичен  сезон (както и в турнира за купата), а следствието на всичко това е участието ни през този сезон в двете дивизии на НАЛБ, с два състава, като продължаваме да тренираме заедно и да сме един отбор. Надявам се и занапред да продължаваме все така да се развиваме успоредно с лигата.

Относно турнира за купата – още не сме го обсъждали, но мисля, че няма причина да не участваме.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Пламен Виткин: Да, наистина изисква малко време, но все някой трябва да го направи. Опитът от миналата година, а и отговорността, която поемаш към приятелите си в отбора е предостатъчна мотивация.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Пламен Виткин: С две думи: на ниво. Не спирайте дотук.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Пламен Виткин: Освежаване на съдийския екип би било полезно. Имайки предвид интензивността, с която се провеждат кръговете, определено ще се облекчи работата на съдиите.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Пламен Виткин: Разделянето на дивизии беше правилно решение и резултатите са налице.

След успеха на НАЛБ в София през миналата година естествено продължение на идеята е да се разрасне извън столицата. В България има градове, които са известни с традициите си в баскетбола, така че очакванията са ми съвсем скоро да се включат в този проект.

Кучетата от Младост БКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Пламен Виткин: Да заповядат някой уикенд в зала Овергаз Арена. Това ще им помогне да вземат решение.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Пламен Виткин: Аз също благодаря! Успех и на вас!