БНТ1 с репортаж за общността на НАЛБ

1477

На 22.03.2019 година в ефира на БНТ1 беше излъчен пореден епизод от предаването „Малки истории“.

То е социален слот на БНТ1, стартирал в ефира на Националната телевизия на 06.12.2011 година. Всеки делничен ден от 14:00 часа се излъчва кратка документална форма с времетраене 10 минути, а в Петък едночасовото публицистично социално ток шоу започва в 14:00 часа.

В Петък, 22.03.2019 година, темата на предаването е „Стремим ли се да принадлежим към общност?“, а от БНТ1 обръщат специално внимание на общността, създадена благодарение на дейността на НАЛБ.

От БНТ1 започват репортажа с думи относно обединението на толкова много хора в НАЛБ под мотото „От любов към играта!“, като признават и че може да се твърди, че НАЛБ е истински социален феномен, тъй като участниците приемат отборите си като свое второ семейство, на което посвещават всяка минута от свободното си време.

От Националната телевизия дават думата както на председателя на НАЛБ Мартин Механджиев, така и на представители на отборите. Механджиев споделя, че в НАЛБ участват изключително много хора, които са с различни професии и различно положение в обществото, но са обединени от общата си страст, а в НАЛБ имат възможността да правят това, което обичат.

От БНТ1 обръщат специално внимание на тимовете на Балкан Ботевград и Фантомс.

От Балкан Ботевград – участник във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 – говорят Иван Иванов, Тодор Петров и Деян Николов. Те разказват за невероятната емоция, която им носи участието в НАЛБ и нетърпението, с което очакват двубоите си. Подчертават, че е важен и примерът, който дават на своите деца.

От Фантомс – участник в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 – говори ръководителят на тима Вилиян Милчев, който е и част от Комисията по контестации към НАЛБ. Той дава информация за това как е създаден тимът, както и за амбициите пред него. Милчев също отчита, че благодарение на НАЛБ се създава едно общество, към което непрекъснато се приобщават и нови хора.

ТУК може да откриете цялото предаване в сайта на БНТ1. Частта относно НАЛБ започва малко след началото на 41-а минута.

Радваме се, че представители на НАЛБ получават все по-голямо признание и все повече покани от страна на различни медии, за което използваме възможността и да благодарим!

Отново изказваме специални благодарности на БНТ1 за вниманието към НАЛБ!

А сега на вашето внимание представяме репортажа относно НАЛБ и участието на Мартин Механджиев, Иван Иванов, Тодор Петров, Деян Николов и Вилиян Милчев в „Малки истории“ по БНТ1: