Бойко Новаков: Организацията в НАЛБ е превъзходна

664

Бойко НоваковПродължаваме с интервютата с представители на дебютантите в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Ред е на Самел-90 и Бойко Новаков. Нов отбор за НАЛБ, който предизвиква възхищение сред участници и хора около лигата, тъй като за всеки свой мач изминава пътя от Самоков до София…и обратно. Бойко Новаков пък е ангажиран с организационната дейност в тима. Потърсихме го, за да ни разкаже малко повече за впечатленията на Самел-90 от участието си в НАЛБ, както и за амбициите пред отбора. Вижте какво сподели той:

НАЛБ: Здравей! Отборът на Самел-90 играе първия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол. Какви са впечатленията ви до момента?

Бойко Новаков: Здравейте! Наистина нашият отбор играе първия си сезон в НАЛБ, иначе това е пети сезон в кратката ни история. Всички отбори в лигата се стремят да играят и да показват най-доброто, на което са способни. Зала Овергаз Арена е страхотна нова зала, в която е удоволствие да играеш или наблюдаваш баскетбол.

НАЛБ: Какви са амбициите ви за класиране през настоящия сезон?

Бойко Новаков: Естествено всеки спортист желае да се представи добре и да се класира на по-предно място, но на което и място да се класира нашият отбор основната ни цел е да се забавляваме, да сме здрави и да показваме играта, на която сме способни по време на целия сезон.

НАЛБ: Любов към играта ли е основната ви мотивация да сте част от цялата инициатива?

Бойко Новаков: Основната мотивация разбира се, че е любовта към играта, но също така и удоволствието от срещата и прекараното време с приятели.

Самел-90НАЛБ: А каква е твоята лична мотивация да се ангажираш организационно с тима?

Бойко Новаков: Нямам такава мотивация, но тъй като на никой не му се занимава, аз съм „наказаният“. Водя се и треньор на отбора, защото някой трябва да е виновен (смее се).

НАЛБ: Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Бойко Новаков: Ще кажа само едно нещо – организацията е превъзходна.

НАЛБ: Има ли нещо, което смяташ, че е добре да се промени в НАЛБ?

Бойко Новаков: Като първа година с толкова много отбори, които участват, е нормално да се получават мачове, в които разликата между някои от тимовете да е голяма. Вие сте го забелязали и знам, че имате идея да се сформират 2 или 3 групи, в зависимост от класирането на отборите през този сезон. Ако се осъществи тази идея догодина, това ще допринесе за още по-оспорвани и интересни срещи.

НАЛБ: Смяташ ли, че НАЛБ може да постигне една от основните си цели, а именно обединение на хората, които истински обичат баскетбола?

Бойко Новаков: Със сигурност, в това няма никакво съмнение. Винаги ще има хора, които ще мрънкат и ще правят забележки, но важното е да продължавате, защото знаете какво правите и каква е целта.

Бойко НоваковНАЛБ: Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Бойко Новаков: Според мен, перспективите са, освен увеличаване на отборите, да може да стъпите и в по-малки градове, където баскетболът е позабравен. Това, което направихте във Враца, се надявам да се случи и в други градове.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през настоящия сезон!

Бойко Новаков: Благодаря и аз, запазете позитивизма и духа си!

Благодарности на Бойко Новаков за добрите думи! Надяваме се, че постоянно ще се усъвършенстваме и разделението на дивизии е само една от многото ни идеи за развитие. Пожелаваме успех както на Бойко Новаков, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на Самел-90 като цяло!