Борис Станков: Въпреки всичките ни перипетии успяваме да се противопоставим на съперниците си

564

Ръководителят на Дюдс Борис Станков даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. Дюдс завърши първия полусезон на петото място в класирането на Първа дивизия с баланс от 3 победи и 9 загуби. Ето какво каза Станков относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– За съжаление не мога да отговоря с „да“ на този въпрос, колкото и да ми се иска. Много неприятни контузии сполетяха доста от играчите ни този сезон и беше доста шокиращо за всички ни да се окажем с почти наполовина състав още в средата на първия полусезон. Борим се и продължаваме да се борим – мисля, че го показваме на терена и също така мисля, че въпреки всичките ни перипетии успяваме да се противопоставим на съперниците си.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Целите на тима са непроменени – даваме всичко от себе си на терена и нека по-добрият да победи. Учим се от загубите, но се учим и от победите. Надявам се през втория полусезон да успеем да се „циментираме“ в средата на класирането, за да можем да играем с по-благоприятен съперник в началните кръгове на плейофите.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– Тук сме за поредна година и предприехме доста смела стъпка с доста млад отбор като се качихме в Първа дивизия. Малките организационни неща в НАЛБ вече не ми правят впечатление, тъй като сме ги отработили с екипа на НАЛБ – нямам абсолютно никакви коментари там. Организацията на НАЛБ винаги е помагала в тежки моменти с насоки и съвети, предвид доста нестабилния ни сезон тази година до момента – това за мен, като лидер на отбора, страшно много ми помага.

– Какво си пожелавате за новата година?

– Най-вече здраве и никакви контузии! Повече победи и добро настроение!

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– Надявам се да продължаваме да чистим спънките на терена до края на този сезон, за да можем да играем по-свободно догодина. Най-вече ми се иска да задържим отбора в един по-постоянен състав, който да свикне да играе заедно. Оптималният вариант, който ми се иска, е да можем да привлечем още един-двама по-опитни играчи и още толкова младежи, за да успеем да покрием дупките, които ни се отвориха напоследък.