Борис Станков: Успехите на отбора ги дължа на духа и стремежа на моите съотборници

859

Ръководителят на Джобтайгър Дюдс Борис Станков сподели своята равносметка след края на миналия сезон 2021/2022 в първенството на НАЛБ. Неговият отбор записа страхотно представяне в редовния сезон на Втора дивизия, където се поздрави с първото място с 18 записани победи от общо 22 мача. Впоследствие тимът на Дюдс прескочи безпроблемно четвъртфиналите в плейофите на първенството, но не успя да достигне до битката за златните медали, след като бе елиминиран от бъдещия шампион Монстарс на полуфиналите с 0:2 победи. Все пак момчетата на Станков заслужиха бронзовите медали в шампионата, а от новия сезон 2022/2023 вдигат летвата и ще се борят с още по-силна конкуренция в Първа дивизия на НАЛБ.

– Как започна да се занимаваш с отбора, както и откъде произлиза името му?

– Аз наследих отбора към края на сезон 2020/2021 от предходния организатор Боби Михайловски, който е и основател. За съжаление, не съм сигурен дали е имало идеи за други имена, тъй като аз се включих към отбора, след като именно Боби ме привлече. Дюдс е оригиналното име на отбора, след което го прекръстиха на Джобтайгър Дюдс заради спонсорството от страна на едноименния сайт. Използвам възможността да благодарим за партньорството през годините. Доста помогна, за да успеем да привлечем млади кадри към отбора и да го подсилим.

– През целия редовен сезон отборът ти беше доминиращ в първенството, като в крайна сметка завърши на първа позиция. На какво отдаваш силното представяне на тима ти в основната фаза от сезона?

– Изцяло го дължа на духа и стемежа към победа на моите съотборници, които подхождаха към всички съперници сериозно и не подценяваха техните способности на терена.

– Въпреки това отпаднахте на полуфиналите след поражение от бъдещия шампион Монстарс. Липсата на основни състезатели ли се отрази най-сериозно върху амбициите ви?

– Със сигурност липсата на ключови състезатели много допринесе за това отборът да се разбалансира по време на плейофните срещи. Но според мен ни липсваше в този период малко повече желание за борба в защита. Това се отрази отрицателно за нас в крайния резултат.

– Какво не ви достигна срещу ФитСпо Баскет на полуфиналите в турнира за Купата на НАЛБ?

– В този мач не стигнаха нервите. Очевидно към края на мача част от участниците и от двата състава си ги изпуснаха. ФитСпо са доста сплотен отбор и играят доста повече заедно, докато ние за купата сформирахме отбор, който нямаше особено високи очаквания, но мисля, че и там успяхме да се представим на добро ниво, предвид че с повечето момчета играехме за първи или втори път заедно.

– Ако трябва да поставиш оценка на организацията на мероприятията в НАЛБ, каква ще е тя?

– Имайки предвид всичките кризи в последно време – глобално и локално, мисля, че лигата се справя уникално по отношение на организацията. Винаги има какво да се подобрява, но организаторите винаги се допитват до нас, а и по-важното е, че се вслушват в отговорите ни.

– Какви са целите на отбора ти и какви са очакванията ти за битките в Първа дивизия?

– Като първи сезон в Първа дивизия очакванията ми са да продължим да играем нашата игра и да продължим да се учим от всеки мач. Отборите тук без съмнение са силни и ще имаме трудности, но именно преодоляването им ще ни направи още по-добър отбор.