Боян Гагов: НАЛБ – добра организация, стойностна общност и гарантирано забавление

540

За нас е истинско удоволствие да дадем думата на един от отборите с най-богата история в Националната аматьорска лига по баскетболПаляците. През своя шести пореден сезон тимът спечели бронзовите медали във втора дивизия от първенството на НАЛБ и за пореден път се прояви като прекрасен модел за подражание по отношение на постоянство, организираност и стремеж към усъвършенстване. Боян Гагов пък е основен двигател на тима – треньор и капитан от самото му създаване през сезон 2012/2013. Потърсихме го, за да сподели впечатленията си както от развитието на Паляците, така и от прогреса на НАЛБ.

ТУК може да откриете повече информация относно първенството на НАЛБ през сезон 2018/2019. Всички 39 отбора, които участват в първенството на НАЛБ през настоящия сезон декларираха участието си в НАЛБ и през следващия сезон.

Ето какво сподели Боян Гагов:

Доволни ли сте от представянето на тима си през сезон 2017/2018? Върху какво трябва да работите занапред?

Да, доста. След два хубави редовни сезона, последвани от отпадания на 1/4-финал, тази година се поздравихме с медали. Знаем, че бяхме близо до финал и играхме добре въпреки отпадането. В крайна сметка сме доволни да завършим сезона с победа и бронз. И занапред ще работим в посока развитие на отборния дух, както и играта в защита във важните мачове. Като цяло сме един от най-комбинативните отбори в лигата и смятам, че имаме всичко необходимо догодина да сме още по-добри.

Кой пореден сезон ще бъде предстоящият 2018/2019 за отбора ви?

Аз съм играл във всички сезони на НАЛБ до момента и този ще е поредният. Като отбор сме пропуснали само първия. Винаги се стремим да участваме в максимален брой надпревари, организирани от НАЛБ, защото обичаме баскетбола.

Как се промени НАЛБ във вашите очи за времето, през което сте част от лигата?

За мен определено има сериозно израстване. Като човек, който играе в лигата от първия й сезон, мога да кажа, че лигата е извървяла сериозен път. От порутената зала на стадион Локомотив до Овергаз Арена, от 4 отбора, които завършиха първия сезон до близо 40, разделени в 3 дивизии. Харесва ми, че НАЛБ се старае да прави подобрения с всеки изминал сезон.

Какво ви дава НАЛБ и какво ви мотивира да участвате отново?

НАЛБ ми дава възможност всяка седмица да участвам в мач със заряд, предоставя среда за развитие на баскетбола и обединява една група от хора с общи интереси.

Как оценявате нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Нивото на отборите варира, но форматът с дивизиите определено допринася за повече равностойност. Мисля, че втора дивизия чувствително повиши нивото си през последните 2 години и конкуренцията е изключително висока. Винаги ще има добри отбори, които ще се присъединяват или напускат НАЛБ – това е нормално. За мен е по-важно, че много от отборите, които са в лигата повишават нивото си с всяка изминала година. Това, че има стабилност и хората знаят какво да очакват, позволява отборите да надграждат и да мислят в перспектива, а не само за настоящия сезон. За мен това е добър знак за посоката, в която върви лигата.

Какво бихте казали на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Да не се притесняват да опитат. Организацията е добра, общността е наистина стойностна и забавлението е гарантирано.

И за финал какво си пожелавате и какви са очакванията ви за сезон 2018/2019?

Пожелаваме си да се представим по-добре от този сезон. Очакванията ни са високи, но и конкуренцията ще бъде по-силна. Ще дадем всичко от себе си и се надяваме догодина да имаме още поводи за радост.