Брестнички – MVP на 18-ия кръг

685

Георги БрестничкиСлед изиграването на всички срещи от осемнадесетия кръг, за най-полезен състезател беше избран Георги Брестнички от отбора на ХелгаБрестнички ще получи наградата си преди мача на отбора си от деветнадесетия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събра именно Георги Брестнички от Хелга, който постигна коефициент от 33, а отборът му победи Олд Таймърс със 7 точки разлика, което означава 26 точки за Брестнички за класацията. Втори остана Асен Милушев от Паляците – коефициент 33, а отборът му победи Дървоядите с 14 точки разлика – Милушев остана с 19 точки за класацията. Трети е Йосиф Чернашки от София Булс – коефициент 26, отборът му победи Пейпър Кор Костенец с 10 точки разлика, т.е. 16 точки за класацията, а четвърти с коефициент от 29 и 15 точки за класацията се нареди Мартин Милиев от Паляците.

Мартин МеханджиевВ този кръг падна рекордът на НАЛБ за най-много откраднати топки от един състезател в един мач, като постижението от 8 на Василис Цамцукакис от Крейзи Малакес и Леонид Христов от Дървоядите беше подобрено от Мартин Механджиев от Блейдс, който открадна 10 топки.

Списъкът с рекорди вече изглежда по следния начин:

Най-много точки в един мач – Руслан Богданов от Своге – 46; за сезона – Георги Георгиев от Локомотив – 38

Най-много тройки в един мач – Васил Голов от Олд Таймърс – 11

Най-много борби в един мач – Джордже Даскалович от Лъвовете – 24

Най-много асистенции в един мач – Александър Войнов от Локомотив – 11

Най-много откраднати топки в един мач – Мартин Механджиев от Блейдс – 10

Най-много чадъри в един мач – Петко Гатев от Зелените – 5

Връщаме се на последния кръг. 🙂

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Георги Вачев от Блейдс – 37. След него с по 33 са Асен Милушев от Паляците и Георги Брестнички от Хелга. Четвърти с 29 е Мартин Милиев от Паляците.

Най-резултатен в кръга стана Боян Гагов от Паляците с 25 точки. С 24 остана Ивайло Радев от Пейпър Кор Костенец. Трети с 23 е Георги Вачев от Блейдс, а четвърти с 22 е Георги Брестнички от Хелга. Топ 5 с 21 точки допълва Михаил Димитров от Олд Таймърс.

Най-добър борец на кръга е Асен Милушев от Паляците с 19 борби. Петко Гатев от Зелените е с 15, а трети с 14 овладени топки под двата коша е Георги Вачев от Блейдс. С по 13 борби са Христо Гатев от Олд Таймърс и Антон Миленков от Хелга.

С най-много асистенции в кръга са Цветан Михайлов от София Булс и Мартин Милиев от Паляците, които имат по 8 точни завършващи подавания. След тях със 7 е Георги Брестнички от Хелга. С по 5 асистенции са Светослав Петров от Зелените, Теодор Атанасов от Блейдс, Мартин Механджиев от Блейдс и Емануил Никос от Дървоядите.

С най-много откраднати топки е Мартин Механджиев от Блейдс – 10. Със 7 е Илиян Василев от Лъвовете, а по 4 имат Валентин Голчев от Олд Таймърс, Любомир Кочев от Олд Таймърс, Теодор Атанасов от Блейдс и Илиян Илиев от София Булс.

С най-много чадъри (по 2) са Иван Коларов от Блейдс, Венислав Наумов от Блейдс, Георги Романов от Дървоядите и Христо Гатев от Олд Таймърс.

Георги ВачевНай-полезният състезател за седемнадесетия кръг Георги Вачев от Блейдс пък получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.

Отново в страницата на НАЛБ във Фейсбук вече можете да се наслаждавате и на клипове от срещите в НАЛБ, и по-конкретно на buzzer beaters (успешни стрелби в последните секунди на някоя от частите).