Брикс е новият шампион на НАЛБ!

1242

БриксСлед 10-месечна изключително оспорвана и напрегната надпревара, на 21.06.2015 година, стана ясен шампионът на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015!

Отборът на Брикс е новият шампион на НАЛБ след като успя да надделее над Олд Таймърс с 2:0 победи във финалната серия пред погледите на стотици зрители в препълнената зала Овергаз АренаПублика

Пътят на Брикс до титлата не беше никак лек. Отборът завърши на първо място в редовния сезон, като загуби единствено от Ботев 2012. Благодарение на първото си място в редовния сезон, „Тухлите“ почиваха в първия кръг, а на осминафиналната фаза срещнаха отбора на Дефект, който преодоляха с 2:0 победи. На четвъртфинала предизвикателството пред Брикс се казваше Найки, като на шампионите им се наложи да обръщат серията от 1:0 в полза на съперника. На полуфинал Брикс надделя над София Суперсоникс с 2:1 победи, като във финалната серия срещна изигралия невероятен сезон тим на Олд Таймърс.

Финалната серия предложи много емоции, като през второто полувреме на първия мач „Старовремците“ имаха аванс от 7 точки. Втората среща също беше доста оспорвана до почивката, но в края и на двата мача опитът на състезателите от отбора на Брикс си каза думата.

КонстантиновФиналът противопостави и двама от тримата (освен Стефан Георгиев-Торо), завършили в топ 3 в класацията за най-полезен състезател на редовния сезон. Ивайло Константинов от Брикс и Христо Гатев от Олд Таймърс бяха познатите лидери за своите отбори. Все пак Константинов успя да изведе отбора си до титлата, реализирайки по 25.5 точки, овладявайки по 9.0 борби и записвайки по 3.5 асистенции във финалната серия. Именно Константинов стана и най-полезен състезател на финалите. За Христо Гатев остана утешението, че за втори пореден сезон той е най-добрият реализатор в плейофите. Във финалната серия той реализира средно по 22.0 точки, а в целите плейофи – по 22.4.

БриксВъв финалната серия трябва да се отчете и изключителната игра на Филип Сребров от Брикс, който до голяма степен реши изхода от първия мач, реализирайки 7 поредни точки при резултат 60:60. Александър Иванов отново показа характер и се представи на високо ниво, въпреки проблемите, които го мъчат още от края на редовния сезон, когато получи контузия в двубоя срещу Хелга. Безценна беше и помощта на Петрослав Зафиров и Веселин Господинов. Сериозна борбеност и умела игра в защита срещу класните състезатели на Олд Таймърс показаха Кристиян Райчев-Муки, Теодор Александров и младият Симеон Георгиев. Въпреки че не взе участие в първата среща, на ниво се включи и Иван Николов. Всичко това, в комбинация с вещото ръководство от страна на Николай Кръстев, наклони везните в полза на Брикс във финалната серия.

Олд ТаймърсРазбира се, още веднъж трябва да поздравим и достойните съперници от Олд Таймърс! Освен обичайния заподозрян Христо Гатев, на първо място трябва да споменем имената на Радослав Чемширов и Александър Александров, които в рамките на този сезон успяха да изградят невероятно силен, организиран и сплотен колектив. Прогресът спрямо миналия сезон е удивителен, като несъмнено основна заслуга за това имат именно Чемширов и Александров. От Олд Таймърс предприеха на пръв поглед хазартен ход, включвайки във финалната серия Васил Голов, който не беше взел участие в нито един мач от сезона до момента. И въпреки ниската успеваемост във втория мач, Голов определено успя да се отблагодари за доверието и направи силно включване. На високо ниво за пореден път бяха и опитният Горан Кошанин, борбеният Михаил Димитров и спряганият за един от най-добрите защитници в НАЛБ Валентин Голчев. Любимецът на публиката Любомир Кочев-Вожда успя да вдигне зрителите на крака и във финалната серия след атрактивни отигравания, като впечатление направи и сърцатата му игра. И въпреки разочарованието от загубения финал, при продължаване в същата посока, още по-големите успехи за Олд Таймърс вероятно няма да закъснеят.

Отборът на Олд Таймърс завършва на второ място за втори пореден сезон, но през настоящата кампания „Старовремците“ определено си спечелиха изключително много фенове. Тимът изигра феноменален сезон и въпреки че не попадаше в сметките на много хора, от Олд Таймърс напълно заслужено играха финал и в по-голямата част от времето бяха напълно равностойни на отбора на Брикс. Брикс, който афишира целите си за титла от самото начало на сезона и в крайна сметка успя да я постигне.

София СуперсониксНа трето място се класира отборът на София Суперсоникс. „Свръхзвуковите“ загубиха драматично полуфиналната серия от Брикс с 2:1, а с постоянството и себераздаването си напълно си заслужиха бронзовите медали и купата за трето място. И въпреки че много хора асоциират София Суперсоникс главно с Хрисимир Димитров, трябва да поздравим и всички останали състезатели в отбора. За Хриси Димитров каквото и да кажем ще е малко. Много фенове на българския баскетбол споделят, че въпреки че вече не се състезава професионално и е на възраст над 40 години, Димитров е един от най-добрите български баскетболисти и в момента. Изключително борбен отбор, обединен около идеята „Суперсоникс“, главно благодарение на Явор Пангелов. В тима се отличи и Георги Георгиев, който е най-добрият реализатор в редовния сезон в предишните две издания на НАЛБ. Като добавим добрата организация от страна на Кирил Пехливанов и Павел Раднев, както и вещото ръководство на Иван Иванов, „Свръхзвуковите“ напълно заслужено изпревариха в крайното класиране много други класни отбори.

Калин КаменовВторият финален двубой беше уважен от Зам.-министъра на Младежта и спорта г-н Калин Каменов, а сред зрителите личаха имената и на много други известни личности.

В първенството на НАЛБ за сезон 2014/2015 участие взеха рекорден брой отбори – 30! ТУК и ТУК можете да видите крайното класиране в първенството, като от ръководството на Националната аматьорска лига по баскетбол поздравяваме всички участници и благодарим за огромния интерес към НАЛБ!

ИсторияВреме за история…

Отборът на Брикс е шампион в четвъртия сезон на НАЛБ и третият различен отбор, спечелил титлата. Нека отдадем нужното внимание и на тези, сторили това преди „Тухлите“:

Своге и ЛокомотивСезон 2011/2012Своге: Руслан Богданов, Емил Горанов, Пепо Буреш, Антонио Антов, Георги Соколов, Даниел Цанков, Петър Недков, Светлин Тодоров, Велислав Йотов, Мирослав Иванов, Александра Попова. Треньор: Емил Горанов

Финал: СвогеЛокомотив 2:0

Най-полезен състезател: Емил Горанов (Своге)

Най-добър реализатор в плейофите: Руслан Богданов (Своге) – 25.8 точки средно на мач

ХелгаСезон 2012/2013Хелга: Стефан Стоянов, Живко Радевски, Петър Иванов, Пламен Пенев, Сашко Лазов, Владимир Петров, Михаил Дянков, Петър Маринов, Александър Енев, Георги Брестнички, Стефан Ангелов, Антон Миленков, Тихомир Широв. Треньор: Евгени Жеков

Финал: ХелгаЛокомотив 2:1

Най-полезен състезател: Георги Брестнички (Хелга)

Най-добър реализатор в плейофите: Мартин Механджиев (Блейдс) – 28.3 точки средно на мач

ХелгаСезон 2013/2014ХелгаСтефан Стоянов, Живко Радевски, Петър Иванов, Пламен Пенев, Сашко Лазов, Владимир Петров, Михаил Дянков, Петър МариновГеорги Брестнички, Стефан Ангелов, Антон МиленковТихомир Широв, Дарко Арнаудовски, Богдан Ставрев, Филип Неделчев, Георги Дангалаков. Треньор: Евгени Жеков

Финал: ХелгаОлд Таймърс 2:0

Най-полезен състезател: Филип Неделчев (Хелга)

Най-добър реализатор в плейофите: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 28.2 точки средно на мач

БриксСезон 2014/2015 – Брикс: Николай Кръстев, Филип Сребров, Теодор Александров, Георги Пашов, Ивайло Константинов, Симеон Георгиев, Александър Иванов, Веселин Господинов, Петрослав Зафиров, Петър Георгиев, Иван Николов, Кристиян Райчев, Йовчо Атанасов, Ясен Кръстев. Треньор: Николай Кръстев

Финал: БриксОлд Таймърс 2:0

Най-полезен състезател: Ивайло Константинов (Брикс)

Най-добър реализатор в плейофите: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 22.4 точки средно на мач

За още информация и много интересни снимки, не спирайте да ни следите и във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG