Василис Цамцукакис: Организацията в НАЛБ е удивителна

498

Василис ЦамцукакисЗапочва серия от интервюта със състезатели от различните отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2013/2014. Всеки ще разкаже как е започнал с баскетбола и как е стигнал до НАЛБ, както и как намира лигата, а и какви перспективи вижда пред нея.

Първи на въпросите отговаря Василис Цамцукакис – капитанът и старши треньор на отбора на Крейзи Малакес. Тимът, съставен изцяло от чужденци, се представя страхотно до момента, а Цамцукакис оставя невероятни впечатления с изявите си. Нека видим какво ще ни каже той:

НАЛБ: Здравей! Разкажи ни малко повече за своята баскетболна история. Как започна всичко и как стигна до НАЛБ?

Василис Цамцукакис: Здравей! Да играеш баскетбол е начин на живот. В Гърция има много местни отбори, а тук е по-трудно да си намериш отбор, в който да играеш, защото първенствата са по-малко. Въпреки това, НАЛБ ни даде възможност да играем баскетбол и направихме отбора на София Булс. София Булс е много важна част от живота ми и имам страхотни спомени, които ще запазя.

Крейзи МалакесНАЛБ: С отбора на Крейзи Малакес участвате в НАЛБ за първа година. Трудна ли е комуникацията, имайки предвид, че голяма част от вас не владеят български език?

Василис Цамцукакис: За нас е удоволствие, че НАЛБ даде възможност на нашия “международен” отбор да участва в лигата. Отборът ни се състои от германци и гърци. Има няколко души в отбора, които говорят български и могат да представят отбора по време на мач. Може би понякога не получаваме технически нарушения, като не говорим на български (смее се).

НАЛБ: Искаш ли да отличиш някого? Съотборник, съперник, отбор?

Василис Цамцукакис: Има много баскетболни таланти в лигата, а всеки отбор има състезатели с впечатляващи баскетболни умения. Най-важното обаче е да се забавляваме докато играем баскетбол, както и да виждаме усмивките на всички състезатели.

Крейзи МалакесНАЛБ: Участваш в НАЛБ за втора поредна година, като миналия сезон игра в отбора на София Булс. Как намираш развитието на лигата?

Василис Цамцукакис: София Булс е страхотен отбор и сме много добри приятели. Забавляваме се да играем баскетбол заедно и имаме много забавни моменти преди и по време на нашите срещи. НАЛБ става по-интересна и по-предизвикателна лига. Повече отбори участват, а баскетболът е големият победител. Организацията е много добра, а Интернет страницата е наистина впечатляваща!

НАЛБ: Как намираш лигата в организационен план?

Василис Цамцукакис: Организацията е удивителна. Благодарим и поздравяваме всички, които сбъдват мечтата на толкова много от нас, включително ръководството, управителите на залата, секретарският апарат, фотографите, поддържащите Интернет страницата, съдиите, и най-вече на Мартин Механджиев и Борис Данаилов, чиито страст и усилия за постигане на най-високи резултати са забележителни.

НАЛБ: А какви перспективи виждаш пред нея?

Василис Цамцукакис: Има потенциал за бъдещо развитие и вярвам, че в следващите години НАЛБ ще стане още по-голямо предизвикателство – една топ лига.

Василис ЦамцукакисНАЛБ: Последно… Кой ще стане шампион в НАЛБ през този сезон?

Василис Цамцукакис: Локомо… Крейзи Малакес (смее се).

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор!

Василис Цамцукакис: Благодаря много. Успех на всички състезатели и отбори. Забавлявайте се с баскетбол!

Благодарим много на Василис Цамцукакис за добрите думи и положителната оценка за работата ни! Пожелаваме много успехи на всички от отбора на Крейзи Малакес!