Васил Колчев: Със състава, който имаме, можем да победим всеки отбор в дивизията ни

294

Ръководителят на Дървоядите Васил Колчев даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. Тимът на Дървоядите завърши първия полусезон на четвъртото място в класирането на Втора дивизия с баланс от 10 победи и 3 загуби. Ето какво каза Колчев относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– Със сигурност оценката ми за първия полусезон е положителна. Смятам, че показахме, че тази година сме изключително конкурентоспособни и че имаме правилния състав, с който можем да победим всеки един отбор от дивизията ни. Разбира се, има още много върху какво да се работи, но трябва да вземем предвид и това, че голяма част от основата на отбора изигра първите си мачове с Дървоядите именно през този сезон.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Успехи се постигат с поставяне на високи цели, така че излизаме за победа във всеки един мач срещу всеки един противник, целейки се в топ 3 местата както за редовния сезон, така и в плейофите.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– Организацията в НАЛБ е на изключително високо ниво, със сигурност доста по-добро от „висшия ешелон“ на професионалния баскетбол в страната, да не говорим за ДЮШ първенствата. Отразяването на всеки един мач, статистиките, наградите и абсолютно всичко заслужава адмирации!

– Какво си пожелавате за новата година?

– За новата година си пожелаваме да бъдем много здрави, да се запазим от контузии, както и годината да бъде изпълнена с много положителни емоции на и извън баскетболния терен.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– За момента сме изцяло фокусирани върху представянето ни през текущия сезон и все още не правим планове за следващия. Основната цел винаги ще бъде една и съща и тя е да се забавляваме с любимия спорт!